Descoperă cele două tipuri de alimente care sunt la fel de nocive ca fumatul

Riscul de apariţie a cancerului şi de deces creşte în rândul persoanelor care consumă în mod frecvent carne şi brânzeturi la vârsta mijlocie, problemele de sănătate fiind asemănătoare ca cele provocate de fumat.

06 mart. 2014, 11:32
Descoperă cele două tipuri de alimente care sunt la fel de nocive ca fumatul

Un studiu realizat în SUA pe 6.400 de bărbaţi şi femei cu vârsta de peste 50 de ani, urmăriţi timp de 18 ani, a arătat că, la persoanele de vârstă mijlocie (50-65 de ani), consumul de cantităţi mari de proteine animale provenite din carne şi brânzeturi era asociat cu o creştere de 4 ori a riscului de a muri de cancer – cifră comparabilă cu cea asociată fumatului -, cu un risc sporit de deces din cauza diabetului şi cu un risc dublu de a muri de timpuriu (din orice cauze), comparativ cu cele care consumau mai puţin din aceste alimente. Un consum ridicat de proteine animale însemnă că o cincime din numărul zilnic de calorii provenea din aceste surse, scrie descopera.ro.

O substanţă folosită ZILNIC poate creşte riscul de CANCER. Vezi la ce produse trebuie să renunţi

Proteinele animale sunt considerate vinovate pentru favorizarea creşterii tumorilor şi responsabile pentru îmbătrânirea celulară, dar şi apariţia diabetului.

Cercetătorii care au întreprins studiul recomandă reducerea cantităţii de brânzeturi şi produse din carne, iar necesarul de proteine, care este de circa 60 de grame pe zi pentru o persoană de 75 kg, din surse precum peştele sau leguminoase.

Vezi şi Băutura MIRACULOASĂ care te scapă de cancer