Descoperă motivele să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă

Lămâile au numeroase beneficii pentru sănătate, printre care puternice proprietăți antibacteriene și antivirale, având o eficacitate sporită în stimularea sistemului imunitar.

RomaniaTV.net
12 feb. 2015, 10:48
Descoperă motivele să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă

Lămâile conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, potasiu și pectină, substanțe care ajută organismul să se apere împotriva infecțiilor.

Ajută digestia

Apa cu lămâie ajută la eliminarea toxinelor din organism. Datorită compoziției sale, foarte asemănătoare cu cea a salivei și a acidului clorhidric conținut de sucurile gastrice, sucul de lămâie ajută ficatul să producă bila, etaptă importantă în procesul de digestie.

Citeşte şi Beneficiile uimitoare ale bicarbonatului de sodiu în materie de frumuseţe

Lămâile sunt, de asemenea, bogate în minerale și vitamine, acestea având rolul de a reduce din toxinele care se acumulează în tractul gastrointestinal. De altfel, Societatea Americană de Cancer recomandă pacienților care suferă de cancer să bea apă călduță cu lămâie, extrem de benefic în stimularea tranzitului intestinal.

Un diuretic eficient

Sucul de lămâie favorizează eliminarea rapidă a toxinelor din organism și are un rol benefic în menținerea sănătății sistemului urinar.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro.