Descoperire biblică remarcabilă la Ierusalim: Cetatea legendară a regelui David

Un arheolog israelian sustine ca a facut o descoperire biblica importanta la Ierusalim, unde a gasit legendara cetate capturata de regele David la cucerirea Orasului Sfant.

06 mai 2014, 14:44
Descoperire biblică remarcabilă la Ierusalim: Cetatea legendară a regelui David

Cercetatorul, care a efectuat sapaturi arheologice in orasul lui David, sustine ca exista dovezi convingatoare in sustinerea teoriei sale.

Anuntul lui Eli Shukron reaprinde o dezbatere de lunga durata referitoare la folosirea Bibliei ca un ghid pentru identificarea vechilor ruine, potrivit Business Insider, citat de ziare.com.

Descoperirea sustinuta de Shukron, la fel ca multe altele din domeniul arheologiei, este supusa criticilor. Aceasta se alatura unei serii de anunturi ale unor arheologi israelieni ce sustin ca au gasit palate ale legendarului rege biblic, dar care au scapat mult timp istoricilor.

Palatul Regelui David, descoperit în Israel FOTO

„Aceasta este cetatea regelui David, aceasta este cetatea Sionului si ea a fost luata de David de la iebusiti. Tot situl se poate compara perfect cu scrierile Bibliei”, a declarat Shukron.

Arheologii sunt impartiti in privinta identificarii cetatii lui David din Ierusalim pe care el a transformat-o in capitala.

Sapaturile lui Shukron, care au inceput in anul 1995, au scos la iveala o masiva fortificatie formata din pietre de cinci tone, asezate pe o latime de 6 metri. Fragmentele de ceramica descoperite au ajutat la datarea acestor ziduri ale cetatii, vechi de 3.800 de ani.

Acestea sunt cele mai mari ziduri gasite in regiunea de dinainte de vremea regelui Irod, care a extins complexul celui de-Al Doilea Templu din Ierusalim, in urma cu 2.100 de ani.

Fortificatia a fost construita cu 800 de ani inainte ca regele David sa o captureze de la iebusiti. Shukron afirma ca povestea biblica a cuceririi Ierusalimului de catre David ofera indicii despre aceasta fortificatie, ca punct de intrare in oras.

Descoperire biblică: Minele de aur ale Reginei din Sheba, găsite în Etiopia