Descoperire EPOCALĂ făcută în România. Are 5.000 de ani vechime şi a fost găsită cu Google Earth

În judeţul Iaşi, arheologii au făcut o descoperire senzaţională, cu ajutorul sateliţilor. Este vorba de o aşezare fortificată, întinsă pe zeci de hectare, veche de aproximativ 5.000 ani, ce poate revoluţiona întreagă istorie universală.

04 apr. 2014, 15:28
Descoperire EPOCALĂ făcută în România. Are 5.000 de ani vechime şi a fost găsită cu Google Earth

O aşezare fortificată întinsă pe câteva zeci de hectare, veche de aproximativ 5.000 de ani, ce poate revoluţiona întreagă istorie universală, a fost găsită la doar câteva zeci de kilometri de Iaşi.

Este vorba, cel mai probabil, de o aşezare fortificată uriaşă, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 40 hectare, descoperită în zona comunelor ieşene Scobinţi şi Cepleniţa. Aceasta datează, cel mai probabil, din Epoca Bronzului (aproximativ 3.000 ani înainte de Hristos – n.r.) sau de la începutul Epocii Fierului (aproximativ 1.000 ani înainte de Hristos – n.r.).

Este foarte interesant ce am descoperit şi vreau să vă spun că sunt imagini secrete făcute din avion de Armata Română asupra acestei aşezări încă din anii 1950, care, însă, au fost secrete până după 1990„, a dezvăluit coordonatorul echipei de cercetători, arheologul Vasile Cotiugă, pentru bzi.ro.

Chiar dacă arheologii aveau o serie de informaţii vagi cu privire la existenţa unei asemenea aşezări fortificate la câteva zeci de kilometri de Iaşi, cu ajutorul sistemului informatic de observaţie din satelit al planetei, respectiv Google Earth, profesorul Vasile Cotiugă a reuşit să localizeze exact aşezarea.

Citeşte şi TOP 10 locuri MISTERIOASE descoperite pe Google Earth FOTO

Echipa de la Arheoinvest, care a realizat descoperirea va reconstitui toată aşezarea fortificată de la Ceplenita cu ajutorul tehnologiei 3D. Astfel, fără a mai fi nevoiţi să sape luni întregi, arheologii vor reda pe calculator imaginea virtuală a felului în care arată aşezarea fortificată acum 5.000 ani. „Imediat ce vom finaliza toată cercetarea şi prospectiunea noastră, cu ajutorul aparaturii de care ne folosim, voi putea, în doar câteva zile, să redau în format 3D primele imagini şi reconstituiri cu această aşezare arhelogica. Va fi foarte spectaculos ceea ce vom putea prezenţa„, a declarat pentru bzi.ro şi Andrei Asăndulesei, tânăr cercetător în cadrul echipei Arheoinvest.

Citeşte şi Descoperire ciudată în Pompei: Locuitorii săi mâncau carne de girafă şi de flamingo