Descoperire FABULOASĂ. Au scanat o statuetă a lui Buddha şi nu le-a venit să creadă CINE era înăuntru

Cercetătorii care căutau nişte manuscrise vechi, secrete, de mare importanţă, ce ar putea dezlega unele enigme ale omenirii au scanat o statuie a lui Buddha. Dar, în loc de manuscrise, ei au găsit cu totul altceva.

22 feb. 2015, 10:42

Aparatul de scanat a arătat că în statuia ce datează din anul 1100 nu se aflau manuscrise, ci un schelet uman, rămăşiţe pământeşti ale unei persoane necunoscute.

În loc să dezlege misterul, specialiştii îşi pun acum şi mai multe întrebări, legate de cum ar fi putut ajunge scheletul uman în statuie şi al cui ar fi putut fi acesta.

Deocmdată, experţii nu au găsit un răspuns la toate aceste chestiuni, dar cercetează cazul în continuare. una dintre variante ar putea fi aceea potrivit căreia scheletul ar aparţine unui sfânt, mumificat prin metode necunoscute.

Aşa stând lucrurile, specialiştii se pare că se află mai degrabă în faţa unei mumii în variantă budistă, decât în varianta unei statui de alamă, aceasta fiind folosită de a ascunde eventual corpul unui calugăr lama foarte important de distrugerile pe care le făceau pe-atunci războinicii.

Statuia a fost dusă acum la o expoziţie tematică din Olanda şi expusă în Muzeul Drents.