Descoperire importantă în lupta împotriva SIDA. A fost inventat prezervativul care distruge HIV

Un prezervativ conceput să distrugă atât HIV, virusul care declanșează SIDA, cât și virusul papiloma uman (HPV) va fi disponibil în magazine în lunile următoare, produsul fiind dezvoltat de specialiștii unei companii din Australia.

22 iul. 2014, 18:25
Descoperire importantă în lupta împotriva SIDA. A fost inventat prezervativul care distruge HIV

Testele au arătat că prezervativul VivaGel este eficient în 99,9% din totalul cazurilor de HIV, herpes și HPV. Firma australiană Starpharma, care a creat acest produs, a inclus antiviralul VivaGel, un ingredient activ care combate infecțiile cu transmitere sexuală, în lubrifiantul prezervativului.

Produsul a primit aprobarea din partea agenției de reglementare a medicamentelor din Australia, putând fi comercializat în magazine. Astfel, prezervativul, primul de acest tip, ar putea disponibil pe piață în lunile următoare.

VivaGel conține microbicid în proporție de 0,5%, medicamentul fiind conceput special pentru a combate HIV.

Specialiștii au precizat că speră ca acest produs să reducă transmiterea HIV și a altor boli sexuale, fiind în același timp o formă de contracepție.

În Australia, cazurile de boli cu transmitere sexuală sunt în continuă creștere. Herpesul genital afectează unul din opt australieni cu vârsta de peste 25 de ani, mulți dintre aceștia neștiind că poartă infecția și că o transmit persoanelor cu care întrețin relații sexuale. De asemenea, numărul persoanelor diagnosticate cu SIDA a crescut cu 10% în perioada 2012-2013.