DESCOPERIRE MACABRĂ pe o ambarcaţiune care plutea în derivă în largul insulei italiene Lampedusa

Salvatorii italieni au găsit corpurile neînsufleţite a 18 imigranţi pe o ambarcaţiune în largul insulei italiene Lampedusa. Un al 19-lea imigrant a murit în timp ce era transferat către insulă, transmit sâmbătă Ansa şi AFP.

19 iul. 2014, 10:29
DESCOPERIRE MACABRĂ pe o ambarcaţiune care plutea în derivă în largul insulei italiene Lampedusa

Alţi doi bărbaţi găsiţi în stare critică pe vasul care plutea în derivă şi transporta în total peste 600 de oameni au fost duşi la un spital din Palermo, în Sicilia. Ambarcaţiunea a fost semnalată de o navă-cargo care trecea la circa 150 km de Lampedusa, insulă italiană situată între Tunisia şi Sicilia.

Marina italiană a SALVAT peste 800 de REFUGIAŢI

Salvatorii cred că victimele s-au asfixiat. La începutul acestei luni, 45 de cadavre de imigranţi au fost găsite în cala unui alt vas. Imigranţii s-au asfixiat în încăperea care fusese închisă cu cheia de călăuze.

Vineri, pe coastele italiene au ajuns aproape 1300 de imigranţi, 574 salvaţi de marina italiană, 251 interceptaţi de gărzile de coastă şi aproape 450 cu alte două vase care au reuşit să acosteze pe Lampedusa.

ZECI de CADAVRE descoperite pe o ambarcaţiune cu IMIGRANŢI

Zeci de mii de imigranţi au ajuns anul acesta în Italia traversând Mediterana şi se crede că numărul lor va depăşi recordul de 63.000 din 2011, în momentul de vârf al ‘Primăverii arabe’.