Descoperire MEDICALĂ ŞOCANTĂ. Ce păţesc BĂRBAŢII care fac CHELIE înainte de 45 de ANI

Cercetătorii americani au reuşit să găsească o legătutră între chelie şi cancerul de prostată. Astfel, bărbaţii care fac chelie frontală înainte de 45 de ani au cu 40% mai multe şanse să dezvolte o formă agresivă a cancerului de prostată.

17 sept. 2014, 11:59

Cu toate că nu pare să existe nicio legătură între chelie şi cancerul de prostată, cercetătorii au ajuns la concluzia că ambele sunt strâns legate de nivelul testosteronului, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Alimente care pot produce cancer şi alimente care îl previn

În urma mai multor cercetări, doctorii americani au descoperit faptul că bărbaţii care au pierd părul de deasupra frunţii şi cel din creştetul capului până la vârsta de 45 de ani au cu 40% mai multe şanse de a dezvolta o formă de cancer de prostată.

Citeşte şi Simptome de cancer ce nu ar trebui ignorate niciodată

Cu toate acestea, privind restul tipurilor de chelii, nu a fost găsită nicio legătură cu privire la cancer. Se pare că atât chelia, cât şi cancerul de prostată, sunt cauzate de un nivel ridicat al hormonilor sexuali masculini, în special a testosteronului. Acesta are un efect advers asupra creşterii folicului de păr şi se comportă asemeni unui hormon receptor care duce la încetinirea creşterii părului.