DESCOPERIRE ŞOCANTĂ într-un pateu de curcan, cumpărat din supermarket la Braşov

Bucăţi de tablă de diverse dimensiuni au fost găsite de un braşovean într-o cutie de pate de ficat cumpărată de la un supermarket din Braşov, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
18 sept. 2014, 09:02
DESCOPERIRE ŞOCANTĂ într-un pateu de curcan, cumpărat din supermarket la Braşov

Pateul din curcan este produs de societatea Scandia din Sibiu, cutia cumpărată având 120 de grame. Cea mai mare bucată de tablă descoperită în cutie avea câţiva milimetri şi provenea, cel mai probabil, din ambalaj.

Cumpărătorul a depus reclamaţie a doua zi după descoperirea facută la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, care a demarat controale atât la producătorul de la Sibiu cât şi la supermarket.

‘Aceste bucăţi de tablă sunt vizibile, fiind mari, dar dacă ar fi fost mai mici puteau fi ingerate uşor de consumator, creând probleme serioase de sănătate. S-a oprit tot lotul de la comercializare, peste 40 de cutii, şase erau la raft şi 38 în depozit. Am făcut adresă la colegii noştri de la Sibiu, care au demarat o anchetă la producător pentru a verifica întregul lot. Ne gândim că există posibilitatea ca şi alte preparate produse de acest producător să aibă probleme, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, comisarul şef al CRPC Braşov, Claudiu Susanu.

Acesta a precizat că a fost sancţionat supermarketul, conform legii, iar după finalizarea anchetei la producător se va trece şi acolo la sancţiuni. Acesta riscă o amendă de până la 50.000 de lei, suspendarea activităţii, dar şi alte măsuri complementare dacă se mai descoperă şi alte probleme, a mai spus Claudiu Susanu.