Descoperire uimitoare a astronomilor: În apropierea Sistemului nostru Solar există TREI super-Pământuri

Astronomii de la Center for Astrophysics al Harvard-Smithsonian au descoperit trei planete care orbitează steaua GJ9827, care se află la o distanţă relativ mică de Sistemul nostru Solar, respectiv 100 de ani lumină.

RomaniaTV.net
06 mart. 2018, 13:41
Descoperire uimitoare a astronomilor: În apropierea Sistemului nostru Solar există TREI super-Pământuri

Cele trei exoplanete au razele de 1,6, 1,3 şi respectiv 2,1 din raza Terrei. Toate intră în categoria super-Pământuri, ceea ce înseamnă că au masă mai mare ca Terra, dar mai mică decât Neptun.

Citeşte şi Şapte planete potenţial locuibile, descoperite în apropierea Pământului. Se află la doar 39 de ani lumină distanţă

GJ9827 este una dintre puţinele stele care au exoplanete de dimensiuni asemănătoare cu cele ale Terrei. În limitele de 1,5 – 2 raze terestre, compoziţia planetelor se schimbă de la gazoase la solide; existând foarte puţini candidaţi de acest fel pentru studiu.

Planetele se află la o distanţă mică faţă de steaua lor, completând o orbită la 1,2, 3,6 şi respectiv 6,2 zile. Având în vedere acest aspect, planetele sunt foarte fierbinţi: 899, 538 şi 407 de grade Celsius.

Citeşte şi Astrofizicienii americani au descoperit planete aflate în afara Căii Lactee

Observaţiile viitoare vor analiza atmosferele şi vor furniza o imagine detaliată a acestei familii speciale de super-Pământuri.

Sursa: descopera.ro.