Descoperire UIMITOARE a unui adolescent în curtea bunicilor. Ce a făcut apoi le-a pus tuturor viaţa în pericol

Un tânăr din municipiul Topliţa a găsit, în grădina bunicilor din comuna Sărmaş, un proiectil militar din Primul Război Mondial pe care l-a dus acasă, fapta fiind semnalată Poliţiei de un cunoscut al adolescentului, care şi-a dat seama de pericolul la care acesta se expusese.

RomaniaTV.net
08 oct. 2014, 10:34
Descoperire UIMITOARE a unui adolescent în curtea bunicilor. Ce a făcut apoi le-a pus tuturor viaţa în pericol

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita a anunţat că Poliţia Municipiului Topliţa a fost sesizată marţi seara că un bărbat din oraş deţine un proiectil militar. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că proiectilul a fost găsit în data de 4 octombrie de fiul de 19 ani al bărbatului, în timp ce săpa în grădina bunicilor săi din comuna Sărmaş. Adolescentul l-a dus acasă şi a făcut fotografii, expunându-l chiar pe pervazul apartamentului, unde a fost văzut de un localnic, cunoscut al familiei, care a anunţat poliţia.

Apartamentul a fost evacuat marţi seara şi specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita au luat proiectilul şi l-au depozitat în siguranţă, urmând ca acesta să fie distrus ulterior.

Citeşte şi Două proiectile neexplodate şi periculoase, descoperite în curţile unor localnici

Specialistul în pirotehnie al ISU Harghita, Adrian Bîrnoagă, a declarat pentru Agerpres că proiectilul provine din Primul Război Mondial, se află în stare avansată de uzură şi ar fi putut să explodeze dacă intra în contact cu o flacără sau dacă era manevrat greşit.

‘Este de o gravitate extraordinară faptul că a luat proiectilul şi l-a dus acasă. În astfel de situaţii, recomandăm întotdeauna ca proiectilul să nu fie mişcat şi să fim anunţaţi de urgenţă prin 112, pentru evitarea producerii unor tragedii’, a spus Adrian Bîrnoagă.

Citeşte şi Ce au găsit nişte săteni în timp ce lucrau la o fermă. Au sunat imediat la 112

Aceasta este cea de-a 14-a misiune a specialiştilor pirotehnici ai ISU Harghita din acest an, în care au fost ridicate proiectile sau muniţie provenind din cele două conflagraţii mondiale, care au fost găsite de localnici în diverse împrejurări.