Descoperire uluitoare în curtea unui tânăr din Brăila, animalele erau vândute pe piaţa neagră

Poliţiştii din Brăila au descoperit în curtea casei unui tânăr zeci de câini din rase periculoase, despre care oamenii legii au informaţii că erau vânduţi pe piaţa neagră. Animalele nu erau înregistrate, motiv pentru care proprietarului i-a fost întocmit dosar penal şi a fost sancţionat contravenţional.

16 nov. 2017, 17:44
Descoperire uluitoare în curtea unui tânăr din Brăila, animalele erau vândute pe piaţa neagră

Poliţiştii din Brăila în colaborare cu lucrători din cadrul Serviciului de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală Brăila, au făcut, joi, o percheziţie la domiciliul unui brăilean, în vârstă de 29 de ani, bănuit de comercializarea câinilor din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog si metişii lor.

În curtea imobilului au fost identificate 46 de exemplare canine, ce par a fi categoria 1 de câini periculoşi. Animalele erau legate cu lanţ metalic de pomii fructiferi din livadă, având fiecare cuşcă aferentă, dar şi un padoc prevăzut cu 11 boxe.

Potrivit news.ro, bărbatul nu le-a putut prezenta poliţiştilor documente din care să reiasă rasa şi categoria canină din care fac parte, acest lucru urmând a fi stabilit de către un reprezentant al Asociaţiei Chinologice Române – filiala Galaţi.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal pentru vânzare de câini din rase periculoase fără ca aceştia să fie înregistraţi. Totodată, tânărul a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru contravenţia de creştere şi deţinere de câini din categoria celor supuşi înregistrării de către o persoană ce a suferit condamnări contra persoanei.