Desertul zilei: Coroniţă cu cremă de vanilie

Iată un desert extraordinar şi apetisant, cu care să îţi răsfeţi invitaţii care îţi vor trece pragul în această perioadă.

RomaniaTV.net
28 dec. 2016, 09:36
Desertul zilei: Coroniţă cu cremă de vanilie

Ingrediente

Pentru aluat

350 g făină

500 ml apă

200 g unt

50 g zahăr

6 ouă

1 praf de sare

Pentru cremă

500 ml lapte

3 ouă

50 g făină

200 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură

100 g zahăr

3 linguri apă

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci apa cu untul tăiat cubuleţe şi pui pe foc. Adaugi zahărul şi sarea şi amesteci până când se dizolvă. Încorporezi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Când aluatul se desprinde de pe margini dai deoparte.

După ce s-a răcit, pui ouăle, unul câte unul, având grijă ca fiecare ou să fie încorporat înainte să-l adaugi pe următorul. Pui aluatul în poş şi formezi cu o parte din el o coroniţă direct în tava tapetată. O dai la cuptor până când se rumeneşte.

Din aluatul rămas formezi gogoşele în altă tavă tapetată şi le dai la cuptor până când se rumenesc. Laşi coroniţa şi gogoşelele să se răcească.

Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul, adaugi făina şi încorporezi laptele, treptat. Pui cratiţa pe baie de aburi şi amesteci continuu până când se îngroaşă crema. Dai deoparte, torni esenţa de vanilie şi laşi crema la răcit.

Pui crema în poş şi decorezi coroniţa. Tai gogoşelele în jumătate, pui cremă peste baza lor şi le acoperi cu căpăcelele.

Pentru glazură, topeşti zahărul cu apa şi ungi căpăcelele de la gogoşele cu caramelul obţinut şi dai prăjitura la rece până când o serveşti.

Descoperă care este reţeta celor mai bune clătite suedeze!