Desertul zilei: Gogoşi cu ciocolată albă şi neagră

Prepară-le celor o serie de gogoşi delicioase, învelite în ciocolată albă şi neagră. Chiar şi cel mai mofturos critic va fi cucerit pe dată de acest desert simplu şi rapid.

RomaniaTV.net
06 dec. 2016, 10:56
Desertul zilei: Gogoşi cu ciocolată albă şi neagră

Ingrediente

4 linguri zahăr

550 g făină

350 ml lapte

1 praf de sare

70 g unt

2 ouă

1 plic drojdie uscată

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru glazură

100 g ciocolată neagră

100 g ciocolată albă

2 linguri unt

6 linguri lapteulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în cinci-şase linguri de lapte. În alt vas, freci untul cu zahărul şi sarea, apoi torni laptele fierbinte. Amesteci până se topeşte untul şi, după ce s-a răcorit, torni drojdia, ouăle bătute şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi amesteci până obţii un aluat moale, pe care-l laşi la crescut o oră. Presari făină pe suprafaţa de lucru, pui aluatul şi mai frămânţi până când obţii un aluat elastic.

Îl întinzi cu mâna într-o foaie nu foarte subţire şi decupezi gogoşile cu gura unei căni, apoi cu un capac de la o sticlă de plastic formezi gaura din mijloc. Încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile, după care le scoţi pe şervete din hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.

Topeşti separat ciocolata şi pui în fiecare sortiment de ciocolată câte o lingură de unt şi trei linguri de lapte. Treci gogoşile prin ciocolată, le pui pe un grătar, apoi le serveşti.

Vezi cum se face ciocolata caldă cu vin roșu