Desertul zilei: Plăcintă cu mere, nuci şi stafide

Încearcă o delicioasă plăcintă cu mere, plină de savoare. Conţine nuci şi stafide, care îi dau un plus de savoare. Mai mult, după ce vei gusta această plăcintă, îţi vei aminti de copilărie şi de bucătăria bunicii.

RomaniaTV.net
09 ian. 2017, 10:55
Desertul zilei: Plăcintă cu mere, nuci şi stafide

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină

150 ml apă

1 praf sare

75 g unt topit

Pentru umplutură

300 g mere

3 linguri stafide

30 ml rom

5 linguri zahăr

1 praf scorţişoară

coajă rasă de lămâie

100 g nuci zdrobite

50 g pesmet

zahăr pudră, pentru ornate

Mod de preparare

Cerni făina, faci o adâncitură în mijloc, pui un praf de sare şi apa călduţă. Frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare şi îl laşi să se odihnească 30 de minute, la loc călduros, într-un castron acoperit cu un prosop. Cureţi merele şi le îndepărtezi cutia cu seminţe, apoi le tai felii subţiri. Înmoi stafidele în rom. Într-un castron, amesteci merele, nucile, scorţişoara, zahărul, coaja de lămâie şi stafidele.

Aşezi aluatul pe un prosop de bucătărie, pudrat cu făină, şi îl întinzi cât de mult poţi, până obţii o foaie la fel de subţire ca hârtia. O stropeşti cu untul topit şi presari pesmetul.

Aşezi umplutura de mere şi stafide, nivelezi, apoi rulezi plăcinta. O tai cât este încă crudă, o aşezi într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până se rumeneşte. La final, pudrezi cu zahăr şi o tai după preferinţă.

Află cum se prepară cheesecake de ciocolată fără coacere