Desertul zilei: Tartă fină cu brânză şi stafide

Un desert delicios şi gustos, care este gata cât ai zice... tartă. Încearcă şi tu reţeta aceasta şi răsfaţă-i pe cei dragi cu o tartă cu brânză şi stafide.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 11:03
Desertul zilei: Tartă fină cu brânză şi stafide

Ingrediente

Pentru tartă

150 g stafide galbene

apă

5 linguri unt

6-7 linguri pesmet

coajă rasă de lămâie

coajă rasă de portocală

400 g brânză de vaci, scursă

250 g smântână grasă

2 ouă

140 g zahăr

1 praf sare rom

Pentru glazură

100 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

6 linguri lapte stafide, pentru decor

Mod de preparare

Înmoi stafidele în apă sau în rom. Tapetezi cu unt o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, şi o presari cu pesmet, lăsând pe fundul vasului un strat mai consistent. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul, până devin o cremă, adaugi coaja de portocală şi pe cea de lămâie şi amesteci. Separat, freci brânza cu untul moale, până obţii o compoziţie cremoasă, apoi adaugi smântâna şi încorporezi.

Scurgi stafidele şi le presari în compoziţia de brânză, omogenizezi şi torni peste amestecul de ouă şi zahăr. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi, când se ţin tari, le adaugi în brânză. Torni compoziţia în tava tapetată şi o dai la cuptorul încins până se rumeneşte puţin. Când e gata, scoţi tarta din tavă şi o laşi la răcorit. Freci zahărul cu laptele şi esenţa de vanilie şi torni glazura peste ea. Decorezi cu stafide mărunţite şi serveşti imediat.

Vezi cum se prepară cea mai bună prăjitură cu biscuiți și cremă de lapte condensat