Desertul Zilei: Tartă Linzer cu gem de zmeură

După ce vei încerca această reţetă, tarta Linzer cu gem zmeură va deveni în curând desertul preferat al familiei tale. Este un preparat simplu şi delicios, iar aroma bogată a gemului îţi va încânta toate simţurile.

RomaniaTV.net
19 ian. 2017, 11:26
Desertul Zilei: Tartă Linzer cu gem de zmeură

Ingrediente

110 g alune de pădure

140 g făină

coaja rasă de la 1 lămâie

1 linguriţă scorţişoară pudră

¼ linguriţă cuişoare măcinate

110 g zahăr

1 praf de sare

110 g unt rece

1 ou

370 g gem de zmeură

1 gălbenuş

1 linguriţă apăunt, pentru uns tava

făină, pentru pudrat suprafaţa de lucru

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Ungi o formă de tartă cu puţin unt. Pui într-un blender alunele de pădure, făina, coaja rasă de lămâie, scorţişoara, cuişoarele măcinate, zahărul şi sarea şi amesteci. Omogenizezi până vezi că alunele sunt complet măcinate, iar ingredientele sunt amestecate. Adaugi untul şi oul şi amesteci până când se formează un aluat moale.

Răstorni aluatul pe o suprafaţă de lucru, presari făină şi îl frămânţi de câteva ori, până nu se mai ţine pe degete. Păstrezi o treime din aluat pentru decor. Coca rămasă o întinzi şi o aşezi în forma de tartă, inclusiv pe margini. Torni gemul de zmeură peste aluat şi nivelezi cu o spatulă.

Pudrezi cu făină suprafaţa de lucru şi întinzi aluatul pe care l-ai păstrat, până obţii o foaie subţire de 0,5 cm. Tai fâşii din aluat şi le aranjezi peste gem, unele peste altele, după imaginaţie.

Amesteci gălbenuşul cu apa până se omogenizează şi ungi crusta tartei cu această compoziţie, apoi dai tava la cuptorul încălzit, aproximativ 35-40 de minute, până se rumeneşte.

Vezi de ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de lapte, fara coacere