Desertul zilei: Tort Bounty

Cu ajutorul acestei reţete simple, vei reuşi să obţii un desert apetisant, care îi va cuceri pe cei dragi, mai ales pe copiii din familie. Vei vedea că tortul Bounty nu va rezista prea mult timp pe platou.

RomaniaTV.net
07 feb. 2017, 10:16
Desertul zilei: Tort Bounty

Ingrediente

Pentru blatul de cocos

9 albuşuri

300 g zahăr tos

210 g fulgi de nucă de cocos

1 praf de sare

Pentru crema de ciocolată

11 gălbenuşuri

120 g zahăr tos

300 g ciocolată neagră

300 g unt

60 ml lapte

Mod de preparare

Tapetezi o tavă rotundă cu hârtie de copt şi o ungi cu puţin unt. Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Baţi albuşurile spumă cu mixerul şi adaugi un praf de sare. Treptat, adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare cu mixerul, până obţii o spumă tare şi strălucitoare. Încorporezi cu grijă, folosind o spatulă, fulgii de cocos. Torni compoziţia în tava pregătită. Dai cuptorul la 150 de grade Celsius şi coci blatul până când se usucă şi se întăreşte bezeaua.

(Timpul de coacere este aproximativ şi depinde de cuptorul tău, aşa că trebuie să supraveghezi blatul.) Laşi să se coacă 20-30 de minute şi apoi verifici dacă s-a făcut şi dacă mai e cazul să laşi în cuptor. Când e gata, laşi blatul să se răcească şi îl tai, pe orizontală, în trei părţi egale.

Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul pe baie de aburi până când se formează o cremă groasă. Când este suficient de tare şi consistentă, adaugi bucăţi de ciocolată neagră şi torni laptele. Laşi ciocolata să se topească. Amesteci uşor şi iei crema de pe foc. O laşi să se răcească. Între timp, baţi untul cu un mixer, până capătă consistenţa unei spume. Când crema s-a răcit, o încorporezi treptat în unt şi omogenizezi.

La final, asamblezi tortul Bounty astfel: aşezi un strat de blat de cocos, un strat de cremă de ciocolată, încă un strat de blat, urmat de încă unul de cremă, iar la final pui ultima bucată de blat şi îmbraci tortul cu restul de cremă de ciocolată.

Descoperă rețeta celor mai bune prăjituri cu banana și glazură