Desertul zilei: Tort cu cremă de portocale

Iată un desert cu mai puţine calorii şi uşor de preparat! Tu ai încercat acest tort cu cremă de portocale? E musai să îl testezi şi să te răsfeţi cu o feliuţă.

RomaniaTV.net
03 feb. 2017, 09:25
Desertul zilei: Tort cu cremă de portocale

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă

4 linguri ulei

1 cană făină

1-2 linguri îndulcitor

Pentru cremă

100 ml suc proaspăt de portocale

300 ml frișcă

2 foi gelatină îndulcitor, după gust

Pentru decor

ciocolată neagră, fără zahăr, rasă

1 portocală

Mod de preparare

Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă tare albușurile, apoi încorporezi îndulcitorul. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, turnat în fir subțire. Încorporezi, alternativ, în albușuri câte o lingură de făină, amesteci, o lingură de gălbenuș, omogenizezi și procedezi la fel până când termini ingredientele. Aluatul îl torni într-o tavă rotundă și tapetată și îl dai la cuptorul încins până când trece testul scobitorii.

Îl lași să se răcească. Pentru cremă, baţi frișca împreună cu îndulcitor și prepari gelatina conform indicațiilor de pe pachet. Separat, încălzești ușor sucul de portocale, pui gelatina în el, apoi îl încorporezi în frișca bătută. Tai blatul în două felii și întinzi peste prima jumătate din cantitatea de cremă, așezi a doua felie și pui restul de cremă. Îmbraci marginea tortului în ciocolată și așezi peste el felii de portocală. Îl ții la rece înainte de a-l servi.

Află cum se face negresa de post cu miere