DESERTUL ZILEI: Tort floare

Ce motiv mai bun să prepari acest tort floare dacă nu venirea anotimpului cald și a sărbătorii pascale?

RomaniaTV.net
04 apr. 2018, 09:10
DESERTUL ZILEI: Tort floare

De ce ai nevoie pentru tort floare

Pentru blat: ● 6 ouă ● 150 g făină ● 200 g z ahăr ● 1 praf de sare ● 1 lingură zeamă de lămâie
Pentru cremă: ● 200 g zahăr ● 4 albușuri ● 150 g zahăr pudră ● 1 linguriță zeamă de lămâie ● 320 g unt● 300 g piersici din compot, bine scurse
Pentru decor: ● 50 g fulgi de cocos ● 100 g gem de piersici

Cum se prepară tortul floare

Separi gălbenușurile de albușuri,vei avea nevoie de5 gălbenușuri și de 6 albușuri. Cerni făina de două ori. Bați albușurile cu sarea până devin spumă. Adaugi 100 g de zahăr și continui să mixezi. Torni zeama de lămâie și mai mixezi un minut. Separat,bați gălbenușurile cu restul de zahăr până se deschid laculoare. Combini cele două compoziții. Adaugi făina și amesteci ușor, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată, sub formă de floare sau, dacă nu ai, într-o tavă obișnuită. Îl coci o oră, la 170 °C. În timpul coacerii, nu deschizi cuptorul .Când este gata, lași blatul să se răcească aproximativ 4 ore.

Încearcă şi Reţete de Paşti: Plăcintă cu carne de miel, brânză şi urzici

Pentru cremă, bați cu o furculiță albușurile cu zahărul, apoi așezi vasul pe baie de aburi și ții până se topește, amestecând continuu. Ulterior, mixezi compoziția pânădevine spumă, 10-15 minute, pui zeama de lămâie, untul tăiat bucățele și continui să mixezi. Vei obține o cremă pufoasă. La final, încorporezi zahărul pudră.

Blatul răcit îl împarți în două. Ungi prima felie cu jumătate din crema de unt. Peste cremă așezi piersicile tăiate. Acoperi cu cealaltă bucată de blat. Pe mijlocul acestei bucăți pui gemul de piersici. Îmbraci tortul, cu ajutorul unui poș, în restul de cremă și-l decorezi după imaginație.

Descopera si cum sa faci desert de Paște cu ouă de ciocolată