DESPĂGUBIRI-RECORD cerute de rudele pacienţilor din Piteşti ucişi în ambulanţă

Rudele celor trei bolnavi omorâţi anul trecut la Piteşti în timp ce mergeau la dializă ar putea primi daune record. Oamenii cer astăzi în instanţă despăgubiri de aproape 4 milioane de euro. Rudele lor au sfârşit tragic într-o ambulanţă privată, după ce aceasta a fost lovită violent de o maşină condusă de un şofer semianalfabet care gonea cu 118 de kilometri pe oră, în oraş.

11 sept. 2014, 07:01
DESPĂGUBIRI-RECORD cerute de rudele pacienţilor din Piteşti ucişi în ambulanţă

Trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite, în octombrie 2013, la Piteşti, în urma unui accident rutier în care a fost implicată şi o ambulanţă BGS care transporta pacienţi la dializă

Toţi erau bolnavi care urmau să ajungă la dializă. Şoferul vinovat, un tânăr de 25 de ani, avea doar patru clase şi a scris cu mare dificultate declaraţia, fapt pentru care procurorii au suspectat că a obţinut fraudulos permisul.

Judecătoria Piteşti se pronunţă joi dacă admite cererea rudelor victimelor prin care solicită despăgubiri pecuniare de aproape 4 milioane de euro. Pe linie penală, şoferul vinovat a fost condamnat la numai 3 ani cu suspendarea executării pedepsei, decizia ce a fost ulterior contestată de procurori, ce au obţinut la Curtea de Apel din Piteşti, o sentinţă definitivă, prin care şoferul era trimis după gratii pentru 4 ani.