Despăgubiri RECORD oferite de o companie de ţigări VĂDUVEI unui fumător care a murit de cancer pulmonar

Un tribunal din Florida a dispus ca producătorul american de tutun RJ Reynolds Tobacco Company să verse o indemnizaţie de 23,6 miliarde de dolari văduvei unui fumător care a murit de cancer pulmonar, a anunţat avocatul său.

20 iul. 2014, 07:41

Verdictul, considerat unul dintre cele mai importante într-un caz cu un singur reclamant din istoria statului Florida, include şi daune de 17 milioane de dolari pentru moştenitorii defunctului, Michael Johnson Sr, respectiv soţia şi fiul său, notează Agerpres. Bărbatul a murit în 1996 la vârsta de 36 de ani, după ce a fumat până la trei pachete de ţigări pe zi timp de peste 20 de ani.

În cursul procesului de patru săptămâni, avocaţii văduvei lui Johnson, Cynthia Robinson, au pledat în faţa instanţei că RJ Reynolds nu a făcut ce era necesar pentru a informa consumatorii despre pericolele tutunului, o neglijenţă care ar fi favorizat îmbolnăvirea de cancer la plămâni a soţului reclamantei.

CITEŞTE ŞI Cu un simplu aliment poţi să reduci la jumătate riscul de cancer pulmonar

Potrivit acestora, Johnson a devenit un fumător înrăit şi a eşuat în numeroasele sale tentative de a se lăsa de fumat.

Juriul din districtul Escambia a adoptat acest verdict după 15 ore de deliberare.

RJ Reynolds şi-a asumat un risc calculat de a fabrica şi a vinde ţigări consumatorilor fără a-i informa într-un mod convenabil asupra riscurilor”, a afirmat Willie Gary, unul dintre avocaţii dnei Robinson.

„Sperăm că acest verdict va trimite la RJ Reynolds şi la alţi producători de tutun un mesaj care îi va obliga să înceteze să pună în pericol viaţa unor persoane nevinovate”, a mai spus Gary.

RJ Reynolds va face apel la această decizie, notează France Presse.