Destinaţii de vindecare din străinătate pe care le aleg românii

Migrația românilor în străinătate pentru a-și căuta sănătatea a început acum câțiva ani, iar tendința s-a intensificat. În total, zeci de mii de conaționali pleacă anual la tratament în afară, îmbinându-l și cu turismul.

29 iul. 2014, 15:51
Destinaţii de vindecare din străinătate pe care le aleg românii

Cele mai solicitate servicii medicale sunt cele oncologice (în special pentru tratarea leucemiilor), operații la inimă (mai ales la copii), ortopedice și recuperare medicală în urma unor traume sau accidente, investigații și intervenții oftalmologice și fertilizări in vitro. Și România ar putea atrage străini, mai ales pe partea de servicii nedecontate – chirurgie plastică, stomatologie – sau intervenții unde în Vest se creează liste de așteptare mari, scrie doctorulzilei.ro.

1. Austria. Această ţară este recunoscută pentru cererea mare de tratamente oncologice, precum și pe partea de recuperare sportivă. La Spitalul AKH, zece români, în medie, sunt internați zilnic pentru diverse probleme, în ciuda costurilor ridicate. Numai o zi de spitalizare, fără a include analizele și tratamentele, ajunge la 1.000 de euro. Un transplant la clinica universitară costă însă și 65.000 de euro.

2. Turcia. Spitalul Acibadem din Istanbul este una dintre cele mai bune unități private pentru recuperare, unde mari sportivi au beneficiat de servicii, printre care și gimnastele Andreea Răducan și Sandra Izbașa. Ortopezii și traumatologii de aici sunt specializați în artroscopie, chirurgia genunchiului, coloanei, umărului și cotului, microchirurgia încheieturii, operații pentru cifoză și scolioză etc. Anual, o mie de români se tratează în rețeaua Acibadem, iar numărul lor e în creștere, lucru care i-a determinat pe reprezentanții clinicii să deschidă un birou în România.

De asemenea, Spitalul Anadolu e recunoscut pentru tratamentul cancerelor cerebrale, la sân, genitale etc. 

3. Germania. Germania are unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume. Românii aleg Țara Landurilor pentru operații pe cord sau de ficat, transplanturi și, în general, intervenții complexe care nu se fac în țara noastră. Prețurile sunt destul de piperate, însă pentru operațiile care nu se fac la noi, aveți posibilitatea să plecați în afară pe banii Casei de asigurări de sănătate, care decontează integral costurile.

Și malformațiile congenitale la inimă în cazul copiilor se pot rezolva la o clinică faimoasă de lângă Dortmund.

Citeşte şi Primul SPITAL ONLINE din Europa, lansat de MEDICI ROMÂNI