Detalii cutremurătoare despre tânărul înecat la mare, alături de tatăl său

Tânărul în vârstă de 17 ani din Dej, care și-a pierdut viața înecat în Marea Neagră, este plâns pe rețelele de socializare de prietenii și colegii săi. Adolescentul era apreciat de profesori și avea note bune, fiind extrem de sufletist, după cum mărturisesc cei apropiați lui.

23 aug. 2016, 15:46
Detalii cutremurătoare despre tânărul înecat la mare, alături de tatăl său

Gabriel Butuza, elev la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej, și-a serbat ziua de naștere pe 20 august, în urmă cu doar trei zile, atunci când a împlinit 17 ani. Luni, viața sa avea să se sfârșească brusc în prima vacanță petrecută la mare alături de familie. În jurul orei 15, tânărul a intrat în marea agitată, iar de atunci nu a mai fost văzut de nimeni. Adolescentul a fost căutat atât de scafandri ISU, cât și de scafandri de mare adâncime de la Centrul de Scafandri din Constanța, însă fără rezultat. Marţi dimineață, căutările au fost reluate de scafandri, în încercarea de a-l găsit pe Gabriel, înghițit parcă de apele mării de peste 12 ore.

Gabriel – singurul fiu al familiei Butuza, un fiu extrem de dorit, avut după vârsta de 35 de ani – urma să intre în clasa a X-a la toamnă, atunci când va începe școala. Colegii și profesorii săi spun despre el că „era pita lui Dumnezeu, mereu cu zâmbetul pe buze și extrem de respectuos”.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât, tot luni, tatăl său în vârstă de 62 de ani a fost scos inconștient din apă, în Mangalia, în zona restaurantului Laguna, și nu a mai putut fi salvat. Potrivit voceatransilvaniei.ro, medicii din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au făcut tot ce au putut pentru a-l readuce la viață, însă au fost nevoiți să declare decesul bărbatului adus de valuri la țărm.

Conform unor martori, cei doi dejeni ar fi intrat în apă în ciuda avertizărilor lansate de salvamari, care au arborat steagul roşu reprezentând interdicţie de scăldare în mare.

Înmormântarea celor doi ar urma să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Citeşte şi: Tragedie fără margini, patru fraţi înecaţi în râu. Mama copiilor, copleşită de durere