DETALII CUTREMURĂTOARE din TRAGEDIA din Braşov. Cine sunt persoanele care şi-au pierdut viaţa

Un autocar în care se aflau aproximativ 30 de persoane, majoritatea minori, a fost implicat, vineri, într-un accident teribil, în localitatea Perșani, între Brașov și Făgăraș. Patru persoane au decedat. Cele patru victime sunt un tânăr de 18 ani, cei doi șoferi ai autocarului și un profesor din Iași. Acesta din urmă se afla împreună cu fiica sa, care a fost și ea rănită în tragedia.

17 iun. 2016, 15:20

Un accident teribil s-a produs, vineri, pe DN1, în Braşov. Un autocar plin cu copii s-a răsturnat. Trei adulţi şi un adolescent şi-au pierdut viaţa. Alte zeci de persoane au fost rănite. Potrivit prefectului Ciprian Băncilă, a fost pus în aplicare Planul Roşu de Intervenţie.

Cele patru persoane care și-au pierdut viața în cumplit accident din Brașov:

– profesorul Cătălin Pop (42 ani)
– tânărul coregraf Cosmin Manoilă (18-19 ani)
– șoferul Ilie Cojocaru (58 ani)
– șoferul Andrei Popa (42 ani)

Identitatea celor patru persoane care au decedat în accidentul de microbuz din judeţul Braşov a fost aflată, familiile celor decedaţi fiind deja informate cu privire la tragedie. Printre cei care au murit se află profesorul de muzică Cătălin Pop, de 42 de ani, cadru didactic în cadrul Palatului Copiilor din Iaşi. Acesta era unchiul Laurei Cosoi. Actriţa a plecat de urgenţă spre locul tragediei şi abia dacă a putut spune câteva cuvinte printre lacrimile de disperare.

Nu ştiu nimic, îmi pare rău. Sunt în drum spre ei, nu ştiu nimic. Îmi pare rău, chiar nu pot să vorbesc„, spunea Laura Cosoi, potrivit emisiunii „Acces direct”.

Pop apare pe Facebook alături de partenera sa de viaţă, şi de doi copii minori. Pe reţeaua socială au apărut mai multe mesaje de condoleanţe după moartea lui Cătălin Pop. Printre acestea se numără şi un mesaj al Ateneului Tătăraşi.

Citeşte şi Dan Negru, mesaj sfâşietor pe Facebook: O ţară ticsită de cruci pe marginea şoselelor…

Lumea culturală şi educaţională a Iaşiului va fi mult mai săracă fără talentul şi devotamentul profesorului Cătălin Pop! Cu tristeţe, echipa Ateneului Tătăraşi„, au scris reprezentanţii instituţiei de cultură.

Şi alte persoane care l-au cunoscut pe profesorul ieşean şi-au manifestat regretul cu privire la dispariţia acestuia. „Odihneşte-te în pace, coleg drag„, a scris o femeie care l-a cunoscut pe profesorul ieşean.

Profesorul se afla împreună cu fiica sa în microbuzul groazei, fiind şi aceasta rănită. Acasă, la Iași, soția profesorului a aflat cu disperare că soțul i-a murit sub ochii nevinovați ai fetiței lor.

Otilia Ropota este violonistă la Opera Națională Română din Iași și mama a doi copii: un băiețel în vârstă de 7 ani și o fetiță de 14 ani. Atât ea, cât și soțul și fiica ei împărtășeau dragostea pentru muzică. Tocmai din acest motiv, joi dimineață, soțul ei, profesor de muzică și Karina, fiica lor care cântă la vioară, plecaseră spre Arad la un Festival de Folclor.

Era puțin după ora 8.00 când Otilia a vorbit la telefon cu soţul ei care i-a spus că se va culca puțin pentru că se simte obosit. Câteva ore mai târziu însă telefonul i-a sunat din nou. De data aceasta era fiica ei.

Citeşte şi DOSAR PENAL în urma accidentului mortal de la Braşov în care au murit patru persoane

Țipa și plângea și îmi era destul de greu să o înțeleg… mi-a spus că autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident și că tatăl ei nu mai este„, a povestit femeia.

Se întreabă ce a făcut ea rău pe lumea aceasta și cu ce au greșit copiii ei ca să treacă prin așa ceva.

În urmă cu patru ani m-am luptat cu o formă de cancer. Am reușit să mă fac bine pentru cei doi copii pe care îi am și pe care trebuie să-i cresc. Iar acum am primit o lovitură necruțătoare. Nu știu ce rău am făcut și cu ce am greșit de pățesc toatea astea„, a spus aceasta.

O altă persoană care a decedat, şi despre care, în informările iniţiale, s-a relatat că ar fi minor este tânărul Cosmin Manoilă, un coregraf care nu lucra la Palatul Copiilor, dar care a fost de acord să meargă la Festivalul de la Arad pentru a-i ajuta pe copiii ce urmau să danseze acolo.

Decesul acestuia a fost confirmat de reprezentanţii Palatului Copiilor din Iaşi.

Este posibil ca domnul profesor să-l fi luat cu sine (n.r. pe tânărul coregraf) ca să-l ajute„, a declarat Claudia Ciobanu, director al Palatului Copiilor din Iaşi.

Şi cei doi şoferi ai firmei Maxibus Trans SRL, din valea Adâncă, cu vârste de 58 şi 42 de ani, Ilie Cojocaru şi Andrei Popa, şi-au pierdut viaţa în tragicul accident.

Potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii, pe lângă cele patru persoane care au decedat în urma accidentului, alte 26, majoritate copiii, au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Citeşte şi Un autocar cu copii s-a RĂSTURNAT în Braşov: patru MORŢI, 26 de răniţi transportaţi la spitale, 12 la pediatrie VIDEO