Detalii emoţionante din viaţa româncei dispărute în urma avalanşei din Italia. Femeia plecase din România pentru a se trata

Românca dată dispărută în urma avalanşei care a lovit un hotel din regiunea Abruzzo, din centrul Italiei, nu a dus o viaţă uşoară. După două căsnicii eşuate, femeia ar fi plecat din România din cauza problemelor grave de sănătate cu care se confrunta. 

20 ian. 2017, 10:10
Detalii emoţionante din viaţa româncei dispărute în urma avalanşei din Italia. Femeia plecase din România pentru a se trata

Adriana are 43 de ani şi s-a născut în comuna băcăuană Corbasca, într-o familie modestă. Ea a absolvit cursurile unei şcoli postliceale şi era infirmieră. Imediat după ce a terminat cursurile, s-a angajat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Răcăciuni, unde avea grijă de persoane cu probleme neuropsihiatrice. Atunci când s-a ivit ocazia, femeia s-a angajat în sistemul de sănătate din Italia:

„Tratatementul era foarte scump şi a beneficiat de faptul că s-a angajat în sistemul de sănătate din Italia, a beneficiat de o reducere şi apoi a cunoscut şi persoana cu care s-a căsătorit, care are o situaţie financiară bună şi lucrul ăsta a ajutat-o, pentru că trebuia să facă o injecţie lunară de aproape 1000 de euro. A născut cei doi copii pe riscul ei, pentru că nu avea niciun pronostic sănătos de la niciun medic. Toţi medicii erau reticenţi. A născut copiii pe riscul ei, copiii s-au născut sănătoşi, păcat că a fost situaţia asta”, a spus Andone Puşcasu, primarul comunei Corbasca, pentru mediafax.ro.

De asemenea, primarul comunei unde s-a născut Adriana povesteşte că femeia nu şi-a neglijat niciodată părinţii rămaşi în ţară şi nu era vara în care să nu vină în vizită la ei:

„Are permanent în atenţie starea de sănătate a părinţilor, în fiecare vară vine şi îşi duce părinţii la analize, la tot felul de verificări, era preocupată de lucrul ăsta”, declară primarul.

CITEŞTE ŞI AVALANŞĂ în Italia. Cel puţin patru oameni au murit. Povestea TULBURĂTOARE a soţului româncei dispărute

Pa pagina de Facebook a soţului Adrianei, Parete Giampiero, apar zeci de mesaje în care oamenii scriu că se roagă pentru ca familia acestuia să fie găsită. „Urmărim căutările şi din Belgia, suntem alături de voi”, scrie un utilizator. „Ne rugăm pentru o minune”, scrie altul.

Ultimul mesaj de pe Facebook al lui Parete Giampiero datează din 16 ianuarie, când acesta a postat imagini de la ziua de naştere a fiicei sale, Ludovica. „O sărbătoare frumoasă dedicată celor şase ani ai fiicei noastre Ludovica, vă mulţumim şi vă îmbrăţişăm”, a scris acesta.

Vineri, Agenţia de protecţie civilă din Italia a anunţat că operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori în hotelul Rigopiano au continuat şi în cursul nopţii, dar sunt îngreunate de zăpada care blochează singurul drum de acces spre hotel, dar şi riscul producerii unor noi avalanşe.

Trei români, un adult şi doi copii, se aflau în hotelul afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia, a anunţat joi, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.