DETALII în cazul TRAGEDIEI din Apuseni. Procuror: Orice persoană care a săvârşit o infracţiune va fi pedepsită

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat că toate persoanele care au avut vreun contact cu accidentul aviatic din Apuseni vor fi verificate, iar cei care au săvârşit infracţiuni vor fi pedepsiţi.

23 ian. 2014, 12:35
DETALII în cazul TRAGEDIEI din Apuseni. Procuror: Orice persoană care a săvârşit o infracţiune va fi pedepsită

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat că persoanele care au săvârşit infracţiuni vor fi pedepsite, iar în ceea ce priveşte ancheta accidentului aviatic, aceasta nu se va opri până când nu vor fi clarificate toate aspectele.

„Orice procedură începe cu verificarea aspectelor de început: locul faptei, expertize, ce s-a întâmplat acolo, ce persoane, dacă există persoane care prin conduita lor şi-au încălcat atribuţiile de serviciu. Trebuie să clarificăm lucrurile mai întâi şi apoi să stabilim pe baza aprobaţiunii ce persoană a avut o conduită care să fie sancţionată. Toate persoanele care au avut vreun contact cu ce s-a întâmplat acolo vor avea atribuţiile de serviciu verificate. Ancheta nu va fi oprită până nu se clarifică toate aspectele. Orice persoană care a săvârşit o infracţiune va fi pedepsită. Trebuie să clarificăm cauzele accidentului. Toate rapoartele le-am solicitat şi ele vor fi puse la dispoziţie”, a declarat procurorul Augustin Lazăr.

Mai mult, procurorul general a menţionat că „o parte dintre victimele care au putut să fie audiate au fost audiate, însă unele sunt în proceduri medicale şi nu pot fi audiate. Doctorul Zamfir a fost audiat la Cluj”.

Citeşte şi Raed Arafat, despre TRAGEDIA din Munţii Apuseni: Dacă eram în ţară, sunam eu la 112