DETALII incredibile în ancheta de la Vaslui. Cum se apără procurorii care i-au lăsat în libertate pe violatori

Procurorii care s-au ocupat de ancheta în cazul celor şapte violatori din Vaslui dau vina unul pe altul pentru că nu au contestat lăsarea în libertate a tinerilor şi se contrazic în declaraţii. Procurorul de caz susţine că el nu a contestat eliberarea violatorilor pentru că aşa i-a spus şeful său. De cealaltă parte, procurorul-şef de la Vaslui spune că el nu a fost informat. 

26 iul. 2015, 09:32

Inspectorii judiciari efectuează o anchetă disciplinară la Vaslui, în cazul elevei violate.

Potrivit unor surse din rândul anchetei, citate de România TV, procurorul de caz a susţinut că s-a consultat cu şeful său dacă să conteste măsura instanţei, dar acesta i-ar fi  spus că nu este cazul să o facă întrucât trei dintre violatori şi-au recunoscut faptele.

Procurorul-şef de la Vaslui l-a contrazis însă pe subalternul său, susţin aceleaşi surse, spunând că habar nu a avut că acesta nu a contest masura arestului la domiciliu, decis în instanţă.

Citeşte şi Vedetele, mesaje dure pentru violatori: Să fie IZOLAŢI, BĂTUŢI, UMILIŢI şi niciodată să nu mai vadă lumina

Din cauza declaraţiilor contradictorii, cei doi procurori ar putea fi puşi faţă în faţă de inspectorii judiciari care îi cercetează disciplinar. Procurorul-şef este în concediu, însă este posibilă o confruntare între cei doi pentru a se stabili adevărul.

Inspecţia Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de unii magistraţi care i-au pus sub control judiciar pe cei şapte tineri care au violat până la leşin o elevă din Vaslui.

CITEŞTE ŞI Magistraţii care au instrumentat cazul elevei violate din Vaslui, cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară

Cercetarea disciplinare a fost începută pentru „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

O elevă s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Cei doi au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde și-au mai chemat alți patru prieteni și au întreținut raporturi sexuale cu victima împotriva voinței acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localității Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forțat victima să întrețină raporturi sexuale.

‘În jurul orei 22,30, tinerii au condus victima la domiciliul său și i-au recomandat să nu povestească despre cele întâmplate. Ajunsă acasă, fata a relatat părinților, care au sesizat polițiștii prin apel la numărul de urgență 112. De asemenea, a fost solicitată și o ambulanță, victima fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru îngrijiri medicale’, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Mihaela Ștraub.

Citeşte şi Fata violată de 7 băieţi, marcată pe viaţă. Psiholog: Corpul ei va somatiza, până va ajunge la boli organice

La 19 iunie 2015, magistrații judecătoriei Vaslui au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor șapte tineri.