Detalii noi despre cele patru surori spulberate de o maşină pe trotuar. Fetiţa de 13 ani şi-a pierdut un picior

Trei dintre cele patru surori victime ale accidentului rutier petrecut, la sfârşitul lunii iulie, în faţa sediului Poliţiei Rutiere, au fost externate şi s-au dus acasă, la Sălard.

21 aug. 2018, 14:53
Detalii noi despre cele patru surori spulberate de o maşină pe trotuar. Fetiţa de 13 ani şi-a pierdut un picior

Pe 28 iulie, în timp ce mergeau liniştite pe trotuarul din faţa sediului Poliţiei, patru surori – Ligia (8 ani), Larisa (13 ani), Denisa (14 ani) şi Cosmina (21 de ani) – au fost spulberate de o maşină cu număr străin, condusă nebuneşte de un etnic rom de 20 de ani, care anul trecut mai avusese permisul suspendat tot din pricina vitezei.

Singura care a rămas internată este Larisa, micuţa cu piciorul amputat, aflată în continuare în spital în Timişoara. „Astăzi (n.r. luni) a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale, dar am înţeles că vineri s-ar putea să o externeze, până marţi, să stea câteva zile acasă”, a declarat tatăl fetelor, Sorin Toma, luni, pentru BIHOREANUL.

Între timp, fata a fost consultată şi de psihologi, pentru a fi ajutată să depăşească trauma suferită. „A fost vizitată de o altă copilă din Timişoara, care are piciorul amputat de deasupra genunchiului de la vârsta de 9 ani. A încurajat-o şi i-a spus Larisei că va fi bine. Cred că a fost cel mai bun psiholog pentru ea”, a mai spus Sorin Toma.

Cea mai mare dintre surori, Cosmina, care a suferit un traumatism cranian grav şi fracturi de coaste, se simte mai bine. Acum, ea este în Spitalul Municipal din Oradea, însă doar ca însoţitoare a fratelui ei mai mic, Alex. Aşa cum se ştie, băiatul a fost la rându-i victima unui accident rutier şi, de aproape un an, este în stare vegetativă.

Ligia, fetiţa de 8 ani care, în urma accidentului, s-a ales cu o lovitură puternică la cap şi avea oasele bazinului fracturate, a fost de asemenea externată, ea trebuind să se întoarcă pe 31 august la Timişoara, la control. Cea de-a patra victimă, Denisa (14 ani), a fost externată în ziua accidentului, suferind doar răni la mâini şi picioare.

Pe 2 septembrie, tatăl îşi va duce cele patru fete, dar şi pe Alex, la Bucureşti. „Doamna doctor Liliana Pădure ne-a programat, merg cu toţi cinci la Spitalul Marie Curie la recuperare”, a explicat Sorin Toma. Părintele speră că va putea să-şi ducă copiii la tratament cu Ambulanţa. „Dacă nu, asta e, vom merge cu trenul”, a spus tatăl micuţilor.

Părinţii fetelor le mulţumesc celor care le-au făcut donaţii, pentru ajutorul oferit. Cei care vor în continuare să sprijine familia Toma pot face donaţii într-unul din cele două conturi deschise pe numele lui Alex Toma: RO83BTRLEURCRT0428228401 (euro) şi RO36BTRLRONCRT0428228401 (lei).