Detalii sfâşietoare despre familia moartă în Dunăre: „Au murit ţinându-se de mână …”

Membrii familiei aflaţi în maşina care a plonjat în Dunăre la începutul lunii octombrie au murit toţi, ţinându-se de mână în încercarea de a se salva. Şoferul maşinii căzute în Dunăre, unicul supravieţuitor al accidentului, spune că el a încercat să îi tragă la mal cu o creangă, dar nu a reuşit. 

RomaniaTV.net
23 oct. 2017, 11:39
Detalii sfâşietoare despre familia moartă în Dunăre: „Au murit ţinându-se de mână …”

Șoferul care a plonjat cu mașina în Dunăre ar fi povestit apropiaților că nu a pierdut controlul volanului din cauza vitezei, ci că ar fi ajuns în apă după o manevră disperată prin care a încercat să evite coliziunea frontală cu un autoturism care venea pe contrasens, din sens opus. Cum în partea dreaptă a sensului de mers dinspre Orșova către Moldova Nouă în zona respectivă e un perete stâncos, singura variantă pentru evitarea unui impact catastrofal ar fi fost virajul brusc la stânga, potrivit expressdebanat.ro. Ancheta e încă în desfășurare, astfel că această variantă nu e confirmată oficial.

Bărbatul care e cercetat acum pentru uciderea din culpă a celor trei persoane găsite deocamdată ar fi povestit că i-a ajutat pe cei patru pasageri să iasă din mașină şi că a încercat să-i salveze. 

„Se țineau toți patru de mână, dar când am întins creanga, nu i-am mai văzut!”, ar fi povestit bărbatul.

Un grav accident rutier a avut loc, la începutul lunii octombrie, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin. O maşină în care se afla şoferul şi o familie, mama, tatăl, fiul de 22 de ani şi fiica de doar trei ani, a plonjat în Dunare. Şoferul a reuşit să se salveze, fiind transportat la spital.

„Este vorba despre un bărbat de 45 de ani care a reuşit să se salveze, după ce maşina în care se afla a ajuns în Dunăre. Bărbatul a fost transportat la spital. Iniţial, a fost în stare de inconştienţă, însă şi-a revenit după ce i s-au acordat îngrijiri medicale. De la el ştim că în maşină se mai afla o familie – un bărbat şi o femeie şi copiii lor, respectiv un tânăr de aproximativ 18 ani şi un copil de aproximativ şase ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Elena Târlă. 

Celelalte patru persoane s-au înecat şi au fost înghiţite de apă. 

Trupul femeii aflate în maşina care a căzut în Dunăre, sâmbătă, în Caraş-Severin, a fost găsit, în data de 11 octombrie, pe malul sârbesc al Dunării, în zona corespondentă localităţii Sviniţa din judeţul Mehedinţi, iar rudele au recunoscut-o pe femeie după fotografiile pe care le-au primit de la autorităţi.

La o săptămână de la accident, trupul neînsufleţit al fetiţei de trei ani a fost găsit de pescari, în zona localităţii Liborajdea din judeţul Caraş-Severin, pe malul românesc al Dunării, la aproximativ zece kilometri de locul accidentului. 

După câteva zile, trupul tânărului de 22 de ani a fost găsit pe malul sârbesc al Dunării.