Detalii şocante despre regele asfaltului. Theodor Berna INVENTA angajaţi ca să stoarcă bani de la stat

Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, inventa angajaţi ca să stoarcă statul de bani, pentru asfaltări inexistente. Cel puţin aşa reiese din dosarul întocmit de procurorii de la Ploieşti care l-au arestat pe afacerist într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

RomaniaTV.net
23 aug. 2014, 11:48
Detalii şocante despre regele asfaltului. Theodor Berna INVENTA angajaţi ca să stoarcă bani de la stat

Berna Theodor, administrator al SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti, societate implicată în dosarul mitei de la Primăria Bucureşti, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul în acest dosar depăşind 100 de milioane de euro.

Firmele lui Theodor Berna se ocupau cu reparaţii auto sau chiar pescuit, dar cu toate astea câştigau contracte de asfaltări şi deszăpeziri. Chiar metroul din Drumul Taberei a fost săpat de Berna cu un singur angajat. Iar pentru toate acestea, primea milioane de euro în sacoşă.

Toate aceste informaţii apar în dosarul procurorilor de la Ploieşti care l-au arestat pe afacerist!

„În anul 2012, S.C. M.P.S.R.L. a avut ca obiect de activitate „Pescuitul în ape dulci” (…) cu un numar de doar 3 muncitori. Rezultă că nu avea capabilitatea umană şi tehnică să presteze în luna ianuarie 2012 servicii de deszăpezire”, se arată în dosarul ajuns pe masa instanţei.

Tot acolo, procurorii arată că „o mare parte din sumele de bani virate în virtutea relaţiilor comerciale fictive au fost retrase (…) în numerar de unde au fost restituite «la sacoşă». Administratorul de drept este neştiutor de carte. (…) Sumele de bani astfel ridicate (…) sunt în cuantum de 50.979.561 lei”.

Vezi ce prejudiciu URIAŞ a creat fostul consilier al lui Băsescu