Deţinutul de la Penitenciarul Oradea, care a fugit de la punctul de lucru, a fost prins cu focuri de armă

Deţinutul de la Penitenciarul Oradea care a părăsit, luni dimineața, un punct de lucru a fost prins de către un echipaj de căutare mixt format din personal al Penitenciarului, Poliţiei şi Jandarmilor.

RomaniaTV.net
11 sept. 2017, 08:04
Deţinutul de la Penitenciarul Oradea, care a fugit de la punctul de lucru, a fost prins cu focuri de armă

UPDATE Potrivit unui comunicat transmis de Penitenciarul Oradea, deţinutul a fost prins „în zona localităţii Borş de o echipă comună formată din angajaţi ai instituţiei, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră”.

„În momentul capturării, deţinutul a opus rezistenţă fiind necesară folosirea armamentului din dotare”, se mai arată în informarea Penitenciarului Oradea.

Luni, 11.09.2017, în jurul orei 07.30, s-a constatat că deținutul Horvath Tibor, în vârstă de 22 de ani, condamnat definitiv la 3 ani închisoare pentru tâlhărie, fără antecedente penale, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Oradea. Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis și desfășura activități lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității precum și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei Bihor și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Bihor”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de Penitenciarul Oradea.

Conform acestuia, condamnatul are 1,59 metri înălțime, păr negru, fața ascuțită, ten măsliniu, ochi căprui, statură atletică, la momentul părăsirii fiind îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening gri, geacă trening cu glugă de culoare albastră, încălțăminte sport de culoare albă.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care vizează circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracțiunii de evadare și se pedepsește, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani, au precizat reprezentanții Penitenciarului Oradea.