Deţinut evadat de la Penitenciarul Oradea. Poliţiştii l-au prins într-un hotel

Un deţinut din Penitenciarul Oradea a evadat vineri. Bărbatul era inclus în regim deschis şi totul se pare că s-a întâmplat în momentul în care se afla la muncă. Bărbatul a fost prins într-un hotel din Oradea şi transportat în închisoare.

19 aug. 2016, 15:40
Deţinut evadat de la Penitenciarul Oradea. Poliţiştii l-au prins într-un hotel

Vineri, 19.08.2016, în jurul orei 13.25, cu ocazia unui control inopinat efectuat de personalul penitenciarului Oradea, s-a constatat lipsa unui deținut, inclus în regim deschis și selecționat să desfășoare activități lucrative, fără supraveghere, la un punct de lucru exterior.

Angajații unității de detenție l-au găsit pe individ în incinta unui hotel din municipiul Oradea. Deținutul a fost transportat, de îndată, la Penitenciarul Oradea, iar față de acesta a fost pornită procedura disciplinară, fiindu-i interzisă, totodată, participarea la activități lucrative.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Citeşte şi: Surprize la penitenciar: Ce a descoperit un gardian în celula unui deţinut

De asemenea, administraţia locului de deţinere va dispune măsurile disciplinare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru astfel de situaţii, precum și analizarea acestuia în cadrul comisiei de individualizare în vederea schimbării regimului de executare într-unul mai sever.

Totodată, conform procedurilor legale, administrația locului de deținere a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și va sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.