Deţinuţii din LAGĂRELE NAZISTE au fost EXPLOATAŢI de compania germană precursoare firmei Audi

Compania producătoare de maşini Auto Union, precursoare a concernului german Audi, a avut legături cu regimul nazist şi a obligat la muncă forţată în fabricile sale mii de deţinuţi din lagărele de concentrare, se afirmă într-un studiu publicat luni, relatează DPA, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 19:13
Deţinuţii din LAGĂRELE NAZISTE au fost EXPLOATAŢI de compania germană precursoare firmei Audi

Studiul a fost comandat de firma Audi, care face demersuri pentru a-şi clarifica trecutul. Autorii studiului, istoricii Martin Kukowski şi Rudolf Boch, au ajuns la concluzia că Auto Union, compania fondată în 1932 prin fuziunea producătorilor germani de maşini DKW, Horch şi Wanderer, a folosit deţinuţii în condiţii de lucru inumane, ceea ce a dus la moartea a mii de persoane, scrie Agerpres.

Conform studiului, trupele SS au construit şapte lagăre de concentrare doar pentru a susţine respectiva companie. Peste 3.700 de deţinuţi au muncit astfel forţat pentru Auto Union. Alte 16.500 de persoane, care nu erau închise în lagăre, au fost obligate să muncească în uzinele de la Zwickau şi Chemnitz, din Saxonia.

Citeşte şi Audi, cel mai bine vândut producător de automobile de lux din lume

Conducerea de la Auto Union poartă ‘responsabilitatea morală’ pentru condiţiile de muncă din fabrica de la Flossenburg, în care au fost utilizaţi 18.000 de prizonieri, dintre care 4.500 au murit, mai arată studiul. Compania a fost condusă între 1932 şi 1945 de Richard Bruhn, membru al Partidului Nazist.