Deţinuţii vor putea comunica ONLINE mult mai uşor cu familiile lor

Din luna mai, deţinuţii vor putea comunica online cu familiile lor. De acest lucru vor beneficia mai întâi cei care sunt la distanţă mare de familie, iar prioritate vor avea deţinuţii cu copii minori.

24 apr. 2015, 13:54
Deţinuţii vor putea comunica ONLINE mult mai uşor cu familiile lor

Acest proiect, de facilitare a comunicării online, a fost testat în luna aprilie într-un penitenciar de femei, iar din luna mai urmează să fie extins, a precizat, în cadrul unei dezbateri, Roxana Preda, directorul Direcţiei Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Citeşte şi Închisoare privată pentru deţinuţii cu pretenţii. Vezi ce vrea să facă un afacerist în Argeş

Potrivit Roxanei Preda, această facilitate va putea fi asigurată, momentan, doar pentru cei ale căror familii locuiesc departe de localitatea în care se află penitenciarul, deoarece nu există dotările tehnice necesare pentru ca toţi deţinuţii să poată comunica online.

Intenţia ANP este de a generaliza această modalitate de comunicare. Roxana Preda a mai precizat că pentru asigurarea acestui tip de comunicare nu sunt necesare modificări legislative, întrucât acest lucru este prevăzut în Legea 254/2013.

Citeşte şi Sistemul penitenciar din România. De câţi bani mănâncă un deţinut pe zi