Dezastru demografic în România. În fiecare oră populaţia ţării scade cu 5 români

România se confruntă, în anul Centenarului, cu cel mai mare dezastru demografic de până acum. Datele arată că în fiecare oră populaţia scade cu 5 români. Iar unde nu scade, pleacă, deoarece suntem pe locul doi la migraţie, potrivit România TV. 

RomaniaTV.net
22 iul. 2018, 10:04
Dezastru demografic în România. În fiecare oră populaţia ţării scade cu 5 români

Ultimele date arată că în ţara nostră se nasc sub 200.000 de copii pe an. Iar rata totală de fertilitate a scăzut sub pragul critic şi a ajuns la un minim istoric de 1,42. Ceea ce înseamnă, cu alte cuvinte, că populaţia se reduce cu cinci români în fiecare oră. Datele apar într-un proiect depus la Parlament, prin care se încurajează naşterile noi, iar mamele să poată ieşi la pensie mai devreme. Acelaşi proiect indică faptul că, dacă se menţine acest ritm, în 15-20 de ani va fi pusă în dificultate atât piaţa muncii, care va rămâne fără salariaţi, cât şi bugetele de sănătate şi de pensii, care vor avea nevoie de sprijn tot mai mare de la bugetul de stat.

La toate se adaugă exodul populaţiei. Potrivit ultimelor estimări, peste cinci milioane de români sunt în străinătate. Un raport ONU subliniază faptul că suntem pe locul doi, după Siria, în ceea ce priveşte migraţia în ultimii 10 ani.