Dezastru ecologic în bălţile din nordul Capitalei. Autorităţile par depăşite de situaţie VIDEO

Toți peștii au murit după ce apele din localităţile aflate lângă Bucureşti au fost contaminate de reziduurile provenite de la un complex imobiliar. Autoritățile par depășite de situație, nereușind că combată fenomenul.

RomaniaTV.net
07 ian. 2019, 12:51
Dezastru ecologic în bălţile din nordul Capitalei. Autorităţile par depăşite de situaţie VIDEO

Cei care administrează bălțile îi prind în fiecare zi pe proprietarii de vidanje care varsă mizeria la întâmplare, în gurile de canal amplasate de-a lungul drumului. Şi echipa România TV a surprins un astfel de moment.

Reporter: Domnule, aveți vreo autorizație să deversați dumneavoastră aici?

Şofer de vidanjă: Păi e mașina Primăriei!

Reporter: N-are importanță! Aveți voie să deversați aici? Eu nu cred c-aveți voie! Aveți vreo autorizație de la Apele Române? E autorizată mașina? Ați văzut că e peștele mort în bazin? 

Şofer: Nu e problema noastră! 

Astfel de discuții au loc foarte des, de la Otopeni până în Ștefăneștii de Jos. Autoritățile admit că vorbim despre un fenomen ilegal. 

Administratorii bălților din zonă au găsit, împreună cu inspectorii de la Apele Române, o țeavă prin care reziduurile se scurg dintr-un complex rezidențial direct în bazinele lor, informează România TV.

„Deversările acestea persistă din 2008, de când a început cartierul să funcționeze, avem foarte multe sesizări. Au fost pești morți în fiecare an și organele abilitate, Apele Române și Garda de Mediu, le-a mai dat din când în când câte o amendă, dar nu au reușit până în prezent să stopeze această deversare care este permanentă. Oamenii nu vor putea să trăiască în mirosurile acestea insuportabile. 

Cel care administrează complexul rezidențial amendat în dese rânduri pentru poluarea mediului refuză să ofere explicații. 

Din stația de epurare de la Otopeni apa iese la fel de murdară cum intră. Autoritățile par depășite de situație, nereușind că combată fenomenul.