Dezastru în Buzău din cauza alunecărilor de teren. DN 10 Buzău-Braşov este grav afectat, 150.000 de persoane riscă să fie izolate

DN 10 Buzău-Braşov este grav afectat de alunecările de teren din ultima perioadă, care prezintă în 25 de puncte un risc major de producere a unor evenimente rutiere cu consecinţe deosebit de grave sau de izolare totală a 12 localităţi, dintre care două oraşe, cu o populaţie de circa 150.000 de persoane, care nu dispun de acces la variante ocolitoare.

03 apr. 2018, 16:25
Dezastru în Buzău din cauza alunecărilor de teren. DN 10 Buzău-Braşov este grav afectat, 150.000 de persoane riscă să fie izolate

Valoarea totală a pagubelor este de peste 40 de milioane de lei.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a întrunit marţi în şedinţă extraordinară însuşindu-şi raportul de evaluare a situaţiei Drumului Naţional 10 Buzău-Braşov şi a emis în acest sens un proiect de hotărâre pe care l-a înaintat autorităţilor de resort.

”DN 10 prezintă un risc major de producere a unor evenimente rutiere cu consecinţe deosebit de grave sau de izolare totală a 12 localităţi, dintre care două oraşe, cu un total de 150.000 de persoane, cele mai mari probleme înregistrându-se în localităţile Măgura, Vipereşti şi Siriu, valoarea totală a pagubelor ajungând la 41,2 milioane de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.