DEZASTRU în Grecia în urma unui CICLON MEDITERANEAN. Vacanţă de coşmar pentru mii de români aflaţi în Thassos

O furtună puternică a făcut ravagii în insula Thassos, Grecia, locul unde mii de români îşi petrec în acest moment vacanţa. Ploile torenţiale au inundat străzile şi curţile locuitorilor insulei, iar mai multe maşini au fost avariate, printre care şi ale românilor.

03 sept. 2014, 20:38

Ploile torenţiale căzute timp de câteva de ore pe insula Thassos au transformat străzile în adevărate râuri, iar maşinile turiştilor, printre care şi ale românilor au fost luate pe sus. Românii care îşi petreceau concediul în Grecia povestesc clipele de groază prin care au trecut.

„Aseară am fost trezit de zgomotele grecilor care ţipau pe stradă, să-şi scoată maşinile să le ridice şi să le ducă mai sus. Multe maşini şi româneşti şi bulgăreşti au fost prinse de apă. Unele erau şi cu geamuri sparte”, a povestit un turist.

Ploi abundente au fost însoţite şi de rafalele puternice de vânt care au rupt copaci şi au blocat mai multe străzi.

„Cei de la hotelul nistru spun că n-au mai avut o asemenea furtună cam în ultimii 50 de ani. Multe viituri, maşini care au plecat spre mare, destul de multe avarii şi stricăciuni pe aici”, a relatat un alt turist.

Grecia s-a aflat în acest an pe primul loc în topul destinaţiilor de vacanţă ale românilor, iar insula Thassos, una dintre alegerile preferate. În aceste zile se estimează că pe această insulă îşi petrec vacanţa mii de români.

CITEŞTE ŞI Anunţ TERIBIL de la meteorologi. Ce ne aşteaptă în perioada următoare