Dezastru la admiterea în Poliţie din sursă externă! Aproape jumătate dintre candidaţi „au picat” testarea psihologică

Peste 700 de candidaţi s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 62 de posturi de agenţi, din sursă externă, scoase la concurs de Poliţia Română, la nivelul judeţului Constanţa.

30 apr. 2016, 12:16
Dezastru la admiterea în Poliţie din sursă externă! Aproape jumătate dintre candidaţi „au picat” testarea psihologică

Doar jumătate din cei înscrişi s-au prezentat la examenul psihologic. 127 de candidaţi dintre cei 370 prezenţi au fost declaraţi inapţi în urma testului psihologic. 

„Meseria de poliţist nu este atât de accesibilă pe cât ar fi crezut unii. Ministerul Afacerilor Interne a organizat o selecţie serioasă şi riguroasă. Vor urma probele fizice şi apoi cele teoretice, unde va mai urma o triere. Cred că doar jumătate dintre ei vor mai rămâne, după primul an de muncă, să susţină examenul de definitivare”, a declarat pentru „Cuget Liber”, Daniel Constantin Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie din Constanţa. Eventualele contestații cu privire la avizul psihologic de inaptitudine vor fi primite la unitățile care au efectuat recrutarea în termen de 3 zile lucrătoare de la afișarea rezultatului, respectiv până la cel mult 4 mai a.c., ora 16:00, urmând a fi înaintate, de îndată, de către aceste unități Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne în vederea soluționării acestora, conform prevederilor legale în vigoare.