DEZASTRU la Primăria Sectorului 5 după „era” Vanghelie. INTERVIU cu Daniel Florea: „E o clădire cu oameni în ea şi atât”

Administraţia Sectorului 5 suferă încă de haos şi lipsă de organizare, la mai bine de un an de la suspendarea din funcţie pe motive de corupţie a fostului primar, Marian Vanghelie. Schimbarea sediului instituţiei şi instalarea noii conduceri după alegerile locale din iunie 2016 au bulversat şi mai mult cetăţenii care nici nu mai ştiu unde să se adreseze pentru a-şi rezolva problemele. "Aici nu este o primărie. Este o clădire cu nişte oameni în ea şi atât. Asta am găsit", a descris situaţia actualul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. 

20 iul. 2016, 07:24

După 15 ani cât a stat în fruntea Primăriei Sectorului 5, în aproape patru mandate, Marian Vanghelie a fost suspendat din funcția de primar, din cauza arestului preventiv pe motive de corupție. Amprenta lăsată în tot acest timp nu s-a şters nici după mai bine de un an de când a părăsit instituţia.

„Este o instituţie blocată care funcţionează la nivel de avarie din cauză că sunt compartimente care nu mai corespund din punctul de vedere al cerinţelor actuale, necesităţile organizatorice nu sunt îndeplinite, nu există un flux informaţional, iar relaţia cu oamenii a fost obturată, nu avem intranet şi multe altele”, a descris pe scurt situaţia primarul Sectorului 5, Daniel Florea într-un interviu acordat RomaniaTV.net

Primarul Daniel Florea: „Aici nu e primărie”

Mai mult decât atât, mutarea sediului central al Primăriei din Bd. Regina Elisabeta în str. Constantin Mille (Sector 1), în luna februarie 2016, a bulversat şi mai mult cetăţenii care nu ştiu nici acum unde să se adreseze pentru a-şi rezolva problemele curente. Practic, în prezent, la sediul vechi mai funcţionează Poliţia Locală Sector 5 şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5, iar în noul sediu aparatul Primăriei. Aici a fost anterior sediul Administraţiei Străzilor Bucureşti – instituţie subordonată Primăriei Capitalei, unde Sectorul 5 stă gratuit, fără a plăti chirie. 

„Aici nici nu e primărie. E o clădire cu nişte oameni în ea şi atât. Asta am găsit”, a declarat pentru RomaniaTV.net edilul Daniel Florea care a precizat că intenţionează să facă instituţia să funcţioneze normal până în luna septembrie. 

Cum a pierdut Primăria Sectorului 5 sediul din Bd. Regina Elisabeta

Schimbarea sediului Primăriei Sectorului 5 din Bd. Regina Elisabeta a fost negociată de la începutul anului 2015, între foştii primari Sorin Oprescu şi Marian Vanghelie din cauza stadiului avansat de degradare al imobilului. Întrucât fosta clădire monument istoric aparţine municipalităţii, iar Primăria Capitalei făcuse rost de bani pentru reabilitare şi modernizare, Oprescu şi Vanghelie s-au înţeles ca pe perioada lucrărilor de renovare să se mute în str. Constantin Mille, urmând ca apoi să revină pe poziţie. Până când Vanghelie a fost suspendat din funcţie, activitatea Primăriei a rămas în Bd. Regina Elisabeta. Apoi a fost suspendat din funcţie şi Oprescu, iar înţelegerea iniţială a rămas în aer. În aceste condiţii, la presiunea fostului primar general Răzvan Sava, fostul primar interimar al Sectorului 5 – Dan Croitoru (ambii de la PNL) a acceptat să se mute în sediul din str. Constantin Mille, o clădire mică, necompartimentată corespunzător, unde nu au mai încăput însă sediile a două direcţii importante, respectiv Poliţia Locală şi DGASPC Sector 5. 

Sediile Poliţiei Locale şi DGASPC Sector 5 ar putea fi mutate

Mai mult decât atât, scările circulare din interiorul clădirii din str. Constantin Mille fac imposibil accesul cetăţenilor în scaun cu rotile, circulaţia fiind însă greoaie şi pentru ceilalţi contribuabili care solicită audienţă la primar, de exemplu. Singurul loc care arată acceptabil este biroul edilului şi cel al secretarei sale. 

„Problema este că, până la 1 septembrie, trebuie să eliberez complet sediul din Bd. Regina Elisabeta deoarece va intra în reabilitare, lucrările urmând să fie făcute de Primăria Capitalei. Acum căutăm soluţii să îi mutăm pe toţi (n.r. – Poliţia Locală şi DGASPC Sector 5), dar nu prea am unde. Aici (n.r. – la sediul din Constantin Mille) nu mai încape nimic”, a comentat primarul Daniel Florea care a menţionat că exclude varianta închirierii unei clădiri din cauza bugetului pe care îl gestionează. Astfel, este de aşteptat ca din această toamnă bucureştenii din Sectorul 5 să fie nevoiţi să treacă printr-o nouă schimbare a sediilor anumitor direcţii din primărie.