DEZASTRUL lăsat în urmă de cutremurul din Nepal. Moarte, disperare şi haos. Imagini şocante GALERIE FOTO

Cutremurul înregistrat sâmbătă în Nepal, cu magnitudinea de 7.9, este cel mai puternic din ultimii 81 de ani din această țară. Până sâmbătă seara erau aproape 2.000 de morţi, iar numărul lor poate creşte. Imaginile de la faţa locului sunt sfâşietoare.

25 apr. 2015, 13:02

Sute de persoane au murit şi alte mii sunt rănite în urma cutremurului devastator din Nepal. Imaginile arată oameni prinşi sub dărâmături, clădiri prăbuşite şi eforturile de salvare ale echipajelor de urgenţă.

(w500) 4. DEZASTR

Mai multe clădiri istorice din capitala Kathmandu s-au prăbușit în urma puternicului cutremur de pământ întregistrat sâmbătă, printre acestea și un turn istoric de nouă etaje din secolul XIX.

Citeşte şi Cutremur Nepal: Centrul istoric din Kathmandu, devastat de seism

(w500) 2. DEZASTR

Ministrul nepalez de interne Minendra Rijal a declarat pentru media locală că sunt înregistrate pagube importante în capitala Kathmandu și în împrejurimi, însă pentru moment nu pot fi făcute estimări.

Orașul are numeroase clădiri istorice și turnuri reprezentative pentru religia hindusă, care sunt construite din lemn și au fost serios afectate.

Citeşte şi ALEX GAVAN, ultimul mesaj al românului surprins de cutremur în Nepal

(w500) 8. DEZASTR

Potrivit unor martori, numeroase clădiri şi din orașe mai îndepărtate din nordul Indiei, precum New Delhi, Kolkata sau Gauharti Patna, au fost afectate de seism.

Cutremurul a avut loc la 06.11 GMT la o adâncime de 11,9 km, potrivit Institutului Geologic al SUA, și a fost simțit și în India, Bangladesh și Malaezia, transmit agențiile de știri.

În New Delhi cutremurul a durat timp de un minut sau poate chiar puțin peste un minut.

(w500) 13. DEZAST

În zona epicentrului seismului trăiesc 2 milioane și jumătate de oameni.

Citeşte şi DEZASTRUL lăsat în urmă de cutremurul din Nepal. Moarte, disperare şi haos. Imagini şocante GALERIE FOTO

Citeşte şi Seismolog INFP: Şi în România se poate produce un CUTREMUR asemănător celui din Nepal