Dezvăluiri cutremurătoare despre Arsenie Boca. Ce s-a găsit în mormânt când a fost deshumat de Securitate

România TV prezintă în premieră absolută un reportaj cu dezvăluiri cutremurătoare despre părintele Arsenie Boca. Informaţii incredibile despre cum a murit sfântul părinte, de cate ori i-a fost scos trupul din mormânt, cine a facut asta pe ascuns si ce s-a gasit la deshumare, ce minune le-a aratat Arsenie celor care i-au profanat mormantul, toate au fost arătate într-o ediţie de colecţie cu înregistrări-document. De asemenea, ucenicul părintelui a fost invitat special, în direct.

16 mai 2015, 13:02

Odată cu trecerea timpului, din ce în ce mai multe mărturii excepţionale vin să contureze imaginea unui om ales de Dumnezeu cu o misiune clară în ortodoxia românească. Pentru milioane de români el este deja sfânt. Din biografia sa, prin cei care l-au cunoscut, ajung la noi crâmpeie dintr-o existenţă care pare a se fi desfăşurat în două luni. Parcă părintele ar fi trăit cu o parte a fiinţei sale aici cu noi, iar cu cealaltă atingea deja spaţiul divin.

Unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai lui Arsenie Boca este preotul Petru Vamvulescu. Potrivit România TV, acesta a asistat la momente esenţiale din viaţa părintelui de după pedepsirea sa prin caterisire de către securitatea comunistă.

 

Citeşte şi Ucenicul lui Arsenie Boca, mărturisiri zguduitoare: Calvarul din închisoare, minunea din ziua morţii mamei

Mărturiile lui ne dezvăluie alte adâncimi existenţiale din viaţa celui numit Sfântul Ardealului.

„Trebuie să vă mărturisesc că în noaptea aceea părintele m-a chemat tainic şi pe mine ca să fiu de faţă ca martor la dezgroparea lui care s-a făcut la lumina lumânării şi a lunii. Am băut apa scoasă din mormânt, am sărutat sfintele oase şi capul înmiresmat. L-am ţinut în mâinile mele tremurând”, a mărturisit ucenicul părintelui Boca.

Vezi şi: Icoana lui Arsenie Boca care lăcrimează A FĂCUT PRIMA MINUNE. Ce se întâmplă cu mama proprietarului

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara – d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București).

Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Aproximativ 95.000 de oameni au fost în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, în cele trei zile ale minivacanței de 1 Mai, potrivit estimărilor oficiale ale Jandarmeriei Hunedoara.

Citeşte şi: O BUCUREŞTEANCĂ a găsit chipul lui ARSENIE BOCA pe betonul casei după ce s-a întors din pelerinaj VIDEO