Dezvăluiri din ancheta de la Vaslui. Judecătoarea care i-a eliberat pe violatori a luat nota ZERO la examen

Judecătoarea Georgiana Moldovan, care i-a eliberat pe violatorii din Vaslui, a luat nota zero când a încercat să lucreze la CSM, potrivit România TV. Procurorii care nu au contestat eliberarea violatorilor dau vina unul pe altul, iar şefa parchetului a intrat în concediu după izbucnirea scandalului. Luni, procurorul general primeşte raportul de la Vaslui şi, potrivit unor surse judiciare, va cere declanşarea anchetarea celor doi procurori.

27 iul. 2015, 07:21

Procurorul General va sesiza inspecţia judiciară pentru declanşarea anchetei în cazul procurorilor care s-au ocupat de ancheta în cazul celor şapte violatori din Vaslui, mai ales că declaraţiile celor doi sunt contradictorii. Procurorul de caz susţine că el nu a contestat eliberarea violatorilor pentru că aşa i-a spus şeful său. De cealaltă parte, procurorul-şef de la Vaslui spune că el nu a fost informat.  Mai mult, şefa de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a intrat în concediu, imediat după izbucnirea acestui scandal.

Citeşte şi Procurorul General a dispus ANCHETE în toată ţara după cazul violatorilor din Vaslui

Potrivit România TV, inspectorii judiciari au declanşat şi ei ancheta disciplinară şi în cazul judecătorilor, iar luni s-a descoperit faptul că judecătoarea care a decis eliberarea celor trei violatori care şi-au recuperat faptele a obţinut nota ZERO la examenul prin care încerca să intre chiar la Inspecţia Judiciară, adică acolo unde sunt judecaţi judecătorii şi procurorii. Acest lucru înseamnă că judecătoarea Georgiana Moldovan nu a scris absolut nimic pe foaia de examen, deşi s-a înscris la acest concurs, pentru a ajunge la CSM.

La un an distanţă de la acest examen, Georgiana Moldovan a reuşit să devină formator la INM.