DEZVĂLUIRI din dosarul ginerelui lui Vasile Blaga: Femeie expulzată din România, folosită ca să spele bani

Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuț Andrei Rudeanu, s-a folosit de o femeie care a fost expulzată din România ca să-și deruleze tranzacțiile cu firme fantomă, prin care a prejudiciat statul cu peste cinci milioane de lei, arată instanța în decizia de arestare preventivă a lui Rudeanu.

RomaniaTV.net
25 mai 2015, 14:42
DEZVĂLUIRI din dosarul ginerelui lui Vasile Blaga: Femeie expulzată din România, folosită ca să spele bani

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a dispus, vineri, arestarea preventivă a ginerelui lui Blaga, pentru că este un pericol public, a comis evaziune fiscală, cu un prejudiciu foarte mare și s-a folosit de oameni, respectiv de doi dintre administratorii firmelor fantomă – „profitând de starea de nevoie, de lipsa de experiență și de cunoștințe a acestora”.

Prejudiciul adus de firma lui Rudeanu, Axis C.S. SRL, reprezintă impozit pe profit, TVA de plată și impozit pe dividende. Astfel, ca să diminueze taxele și impozitele către stat, a achiziționat bunuri și a înregistrat prestări de servicii FICTIVE de la patru firme fantomă, înregistrate pe numele lui Iurie Ceban și Aurelian Paulică, în valoare de peste patru milioane de lei, plus TVA în valoare de aproape un milion de lei, scrie romanialibera.ro.

O angajată a uneia din firmele fantomă, care a fost expulzată din România în 20 iunie 2014, se ocupa de tranzacțiile cu bani. Ea scotea de la bancă banii depuși de firma lui Rudeanu și făcea tranzacțiile către celelalte firme fantomă: după ce scotea banii, îi transfera cu titlu de plată altor două firme fantomă. În total, din ianuarie 2009 până în decembrie 2012, firma Axis a emis facturi fiscale în valoare de aproximativ cinci milioane de lei pentru prestarea unor servicii/bunuri fictive.

CITEŞTE ŞI Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a fost ARESTAT

Femeia a fost găzduită de unul din administratorii unei firme fantomă, în București, dar și la o fermă de oi din Vrancea, unde ajuta la treburile gospodărești.

„Pe întreaga perioadă în care s-a aflat în România, şi a desfăşurat relaţii comerciale cu SC A. C. S. SRL, V A a retras sume importante de bani din conturile societăţilor în care era asociat, administrator şi împuternicit pe conturile bancare, fără a presta şi a avea posibilitatea de a presta vreun fel de activitate pentru SC A. C. S. SRL”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Astfel, concluzionează PCAB, femeia a fost un simplu instrument pentru Rudeanu, care s-a folosit de ea ca să retragă sume foarte mari de bani.