Dezvăluiri din spatele gratiilor în cazul Alinei Bica: „Scrii un denunţ, te duci acasă”

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a vorbit, în emisiunea "Ediția de seară", de la România TV, despre situaţia în care se află fosta şefă DIICOT în spatele gratiilor. Avocatul a atras atenţia asupra faptului că Alina Bica se află în arest preventiv cu toate că numele său nu apare în denunţurile făcute la DNA despre şpăgile din dosarul ANRP, în timp ce oameni despre care se spune că au primit bani grei beneficiază de clemenţă.

25 feb. 2015, 21:57

„Până și în aceste denunțuri, în care eu nu cred, nu apare nicăieri numele Alinei Bica. Pentru mine asta este deja o problemă care mă revoltă ca om, nu ca avocat. Deci femeia aia stă la pușcărie de peste 90 de zile și nimeni nu spune că i-a dat bani, milioane, sute de mii și este singura încarcerată”, a declarat Laura Voicu.

Întrebată de moderatorul emisiunii, Victor Ciutacu, de ce nu o pune să formuleze un denunţ, Laura Voicu a răspuns: „Păi am pus-o, domnule Ciutacu. I-am spus: ”Hai să scriem și noi ceva, despre Putin, despre Merkel, despre oricine altcineva, pentru că e clar că rolul avocatului e fix zero. Scrii un denunț, te duci acasă”, a replicat avocata.

Citeşte şi: Alina Bica, interviu din spatele gratiilor. Ce spune despre generalul Coldea, dosarul ANRP şi Ovidiu Tender

Jurnalistul România TV a întrebat-o apoi: „Păi și n-a vrut să-l scrie?”

„Păi ce să scrie, domnule Ciutacu, că acum stau și mă întreb altceva: Cum este posibil ca aceste denunțuri să fie luate de bune și oamenii care-și recunosc faptele, care își vor înjumătăți pedeapsa, care merg pe procedura recunoașterii, o să ia un număr minim probabil de ani, dar recunosc că au luat niște milioane, ies afară, nu știu dacă se recuperează prejudiciul, iar un om care crede totuși în justiție stă închis pentru că nu are despre cine să vorbească și ce să scrie? 

Citeşte şi: Alina Bica rămâne în arest. Fosta şefă ANRP, mutată în arest la domiciliu

(…) Ce vă spun eu acum vă spun fără acordul clientei mele și, dacă mă aude, îmi cer scuze că fac public. A întrebat procurorul DNA de ședință: «Domnule procuror, dacă eu scriu acum, în acest moment, plec acasă? Vreți să scriu ceva? Nu știu ce să scriu, nu am despre ce să scriu!»”, a mai relatat Laura Voicu.

„Și ce a zis procurorul?”, a întrebat Victor Ciutacu.

„Poate să zică ceva? S-a uitat în jos și asta a fost singura reacție”, a conchis avocata Alinei Bica.