DEZVĂLUIRI în cazul de şantaj în care este implicat Mircea Băsescu. Acuzaţii grave, aduse de fiul lui BERCEA

Acuzații incredibile ale familiei lui Bercea Mondial. Fiul interlopului susține că i-a dat sute de mii de euro lui Mircea Băsescu pentru a-l scoate din închisoare.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 09:21
DEZVĂLUIRI în cazul de şantaj în care este implicat Mircea Băsescu. Acuzaţii grave, aduse de fiul lui BERCEA

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial a precizat vineri ca i-a dat bani lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, să îl scoată pe el şi pe tatăl lui din închisoare. Aceştia sunt arestaţi pentru tentativă de omor. 

„Eu am cinci ani şi trei luni condamnare, tatăl meu are opt ani şi două luni. Nu eu am plătit ca să ieşim afară. Ne-a luat Mircea Băsescu 600.000 de euro. Şi din banii aştia 300.000 datoria şi 100.000 intermediarul care m-a dus la Mircea Băsescu”, a declarat fiul lui Bercea Mondial, potrivit unor înregistrări prezentate de Antena 3.

Ulterior, fiul lui Bercea Mondial i-ar fi cerut banii înapoi lui Mircea Băsescu pentru că nu a reusit să îi scoată din închisoare.

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost şantajat de ginerele și fiica lui Bercea Mondial. Aceștia au ameninţat că dau presei informaţii compromiţătoare despre Mircea Băsescu şi familia lui, dacă nu primesc 280.000 de euro.

În urma flagrantului, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă.

De asemenea, fiica lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, Anghel Izaura, și un minor în vârstă de 17 ani, sunt cercetaţi pentru şantaj.

În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, „în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”.

Față de Anghel Izaura și de un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar, se arată în comunicatul DNA.

Ginerele lui Bercea Mondial, Constantin Marius, urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanța.

Mircea Băsescu, naş de botez pentru nepoata lui Bercea Mondial

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, este naşul de botez al nepoatei din partea fiicei interlopului Anghel Sandu, zis Bercea Mondialu. Ceremonia religioasă a fost susţinută de un sobor de preoţi, la Constanţa, unde locuieşte naşul, Mircea Băsescu. Petrecerea a fost una restrânsă, care a numărat în jur de 40 de persoane.