Dezvăluiri incredibile ale unui terorist. Sute de britanici sunt antrenaţi de Al-Qaida în Siria

Al-Qaida antrenează sute de britanici, care luptă în Siria, să devină jihadişti, îndemnându-i să comită atacuri la întoarcerea în ţară, potrivit unui interviu cu un dezertor publicat de către The Daily Telegraph în ediţia de luni.

20 ian. 2014, 13:44
Dezvăluiri incredibile ale unui terorist. Sute de britanici sunt antrenaţi de Al-Qaida în Siria

Dezertorul, prezentat sub numele Murad şi ca fiind membru al „Statului Islamic în Irak şi al-Sham” (SIIS), a declarat pentru cotidianul britanic că alţi recruţi provenind din Europa şi Statele Unite sunt antrenaţi, de asemenea, să pregătească maşini-capcană, după care sunt trimişi acasă cu scopul de a forma celule teroriste.

„Străinii erau mândri de (atentatele teroriste de la) 11 septembrie şi de atentatele de la Londra. Un american a declarat că visa să arunce în aer Casa Albă”, a spus Murad.

Acest martor a calificat antrenamentul SIIS, o filială Al-Qaida în Irak, ca „foarte extremist”.

Serviciile de informaţii britanice estimează la aproximativ 500 numărul combatanţilor britanici în Siria şi se tem că aceştia se pot întoarce în ţară radicalizaţi.

Poliţia britanică a acuzat vineri doi bărbaţi, în vârstă de 21 de ani, de la Birmingham (centru), că vor să meargă în Siria pentru a comite acte teroriste.