DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre accidentul de la Braşov! S-a aflat ce ar fi putut provoca TRAGEDIA

Andrei Popa, șoferul care se afla la volanul autocarului care s-a răsturnat vineri în Brașov, în timp ce efecua o cursă de la Iași spre Arad, avea un obicei periculos în timp ce conducea.

19 iun. 2016, 09:44
DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre accidentul de la Braşov! S-a aflat ce ar fi putut provoca TRAGEDIA

Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, care au stat de vorbă cu mai mulți colegi de-ai lui Andrei Popa și de-ai lui Ilie Cojocaru (cel de-al doilea șofer), s-au aflat amănunte interesante care ar putea ajuta la înțelegerea modului în care s-a produs tragedia.

În Valea Adâncă, localitatea de domiciliu a lui Andrei Popa și a lui Ilie Cojocaru, un alt șofer, care a fost coleg cu cei doi, a dat amănunte despre ei și despre microbuzul care a pornit vineri în zori într-o cursă fatidică. Bărbatul a spus că Andrei Popa, cel care în Brașov se afla la volanul autocarului, obișnuia să scoată din viteză autovehiculele în timp ce acestea rulau la vale. Bărbatul a mai precizat că Andrei Popa nu mai lucrase pe acest tip de autovehicul, mașina fiind folosită de Ilie Cojocaru, cel care o și condusese de la ora 5 dimineață până la amiază.

Microbuzul implicat în accidentul de la Perşani a fost închiriat până pe 20 iunie, pentru 6.700 de lei

În Brașov, însă, cei doi șoferi au făcut schimb după o pauză, iar după aproximativ 45 de kilometri s-a și produs nenorocirea.

Colegii celor doi bănuiesc că Andrei Popa ar fi lăsat autocarul „pe liber” să ruleze la vale. Cel mai probabil, a frânat din când în când, fapt care a dus la încălzirea ferodourilor roților și la rămânerea fără frâne, notează sursa citată. Disperat, șoferul ar fi încercat să introducă autovehiculul într-o treaptă inferioară de viteză ca să-l oprească, dar nu a reușit. Atunci ar fi tras și frâna de mână, dar mașina nu s-a oprit în timp scurt, așa că ar fi încercat să o încetinească izbind-o de parapetul care separă sensurile de circulație.