DEZVĂLUIRILE jurnaliştilor sârbi despre condiţiile de detenţie ale lui Sebastian Ghiţă. Iată ce pedeapsă riscă VIDEO

Mărturii în exclusivitate făcute de jurnaliştii de la Belgrad despre arestarea lui Sebastian Ghiţă. Costin Soare, trimisul România TV special, a stat de vorbă cu doi dintre reprezentanţii celui mai important post TV şi a aflat detalii despre capturarea fostului deputat, care sunt procedurile, ce pedeapsă riscă, dar şi în ce condiţii este ţinut în celulă.

16 apr. 2017, 10:48
DEZVĂLUIRILE jurnaliştilor sârbi despre condiţiile de detenţie ale lui Sebastian Ghiţă. Iată ce pedeapsă riscă VIDEO

Jurnaliştii de la Belgrad au reuşit să stea de vorbă cu autoritățile despre cazul lui Sebastian Ghiţă. Poliţiştii le-au spus că primul pas este ca statul român să trimită actele pentru extrădare.

După asta vor decide cum îl vor ţine pe Ghiţă în custodie. Sunt două căi pentru a rezolva acest caz. Ori prin îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia europeană, ori Ghiţă îşi va petrece pedeapsa în Serbia din cauza problemelor juridice referitor la documentele false pe care le-a avut asupra sa. Mai există de asemenea o altă opţiune. Chiar sunt îndeplinite toate condiţiile pentru extrădarea în România. Există posibilitatea ca el să ispăşească o pedeapsă şi în Serbia, după cea din România, dacă se dovedeşte că a mai comis şi alte ilegalităţi pe parcursul şederii sale în Serbia„, a declarat Milan Saric, jurnalist N1 TV.

Citeşte şi SCENARII NOI în cazul capturării lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat, ARESTAT pentru 60 de zile, AUDIAT din nou VIDEO

Autorităţile din Serbia sunt însă foarte reticente în a da declaraţii despre Sebastian Ghiţă, mai ales din cauza statutului de fost parlamentar.

Ei sunt oarecum îngrijoraţi din cauza faptului că domnul Ghiţă a făcut parte din Parlament. Întrebarea nu este neapărat referitoare la infracţiunea comisă, ci şi la partea politică. Deci nu este exclus ca decizia să fie luată între cele două ministere ale Justiţiei din România şi Serbia„, a adăugat jurnalistul N1 TV.

Jurnaliştii din Serbia au mai vorbit şi despre condiţiile de detenţie din ţara lor.

Citeşte şi SEBASTIAN GHIŢĂ a fost găsit la Belgrad şi plasat în arest pentru 60 de zile. Fostul deputat nu poate fi încă extrădat UPDATE FOTO

Condiţiile de detenţie în custodie sunt mai bune decât obişnuiau să fie. Sunt atent monitorizate de delegaţia europeană a Uniunii Europene. Rezultatul este că aceste condiţii de arest îndeplinesc standardele. Poliţiştii sunt mult mai atenţi cu deţinuţii pe care îi au în custodie, mai ales în cazul în care persoana este de altă naţionalitate„, a precizat Jelena Zoric, jurnalist N1 TV.

Sebastian Ghiţă ar mai împărţi celula cu alţi doi deţinuţi.

Sebastian Ghiţă, ARESTAT pentru 60 de zile la Belgrad

Sebastian Ghiţă a fost capturat la Belgrad, după o întâlnire cu fratele său. Poliţiştii îl ţin în acest moment în arest la unul dintre locurile de detenţie din Capitala Serbiei. Fostul deputat a fost prins la aproape 4 luni de la dispariţia din ţară. Ghiţă urmează să fie extrădat, dar operaţiunea este una de durată.

Fostul deputat a fost înconjurat de poliţisti şi legitimat. Totul s-a întâmplat după ce poliţiştii români care se aflau pe urmele fostului deputatului le-au dat celor sârbi poza cu noul look al lui Ghiţă.

Poza a fost făcută când fostul deputat se afla într-un restaurant cu fratele său. Cei doi au părăsit ulterior localul, iar poliţiştii sârbi în baza informaţiilor primite de la cei români au acţionat. Fostul deputat nu s-a opus reţinerii, dar a încercat să-şi ascundă identitatea.

Avea acte de identitate false, asta au comunicat autorităţile sârbe. Nu s-a opus, nici nu avea cum, era pur şi simplu pe stradă, nu era însoţit de forţe, ca să se opună„, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Citeşte şi Gigi Becali, reacţie FABULOASĂ despre arestarea lui Sebastian Ghiţă

Poate fi o teamă în anumite zone, este treaba dânșilor, pe noi ne interesează să aplicăm legea. Celelalte speculații, toate lucrurile pe care le spun unii sau alții, nu e treaba noastră, ca și Guvern. Probabil că n-a fost nici simplu, eu sunt convins că au depus toate eforturile cei din Ministerul de Interne și nu numai„, a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, la întreaga operaţiune a participat şi Serviciul Român de Informţii.

Probabil că pe teritoriul statului sârb, având în vedere că a prezentat documente false, se va întocmi un dosar penal pentru uz de fals. Autorităţile sârbe derulează toate procedurile specifice„, a spus Carmen Dan.

Autorităţile sârbe spun că de fapt din acest motiv a fost şi arestat. Initial, procurorii au spus ca au emis ordonanţă de reţinere de 48 de ore pe numele lui Ghiță pentru fals. Apoi, Curtea Supremă din Serbia a decis plasarea în arest a
fostului deputat pentru două luni, în vederea extrădării.

Citeşte şi Traian Băsescu: Când va fi extrădat, Sebastian Ghiţă trebuie PROTEJAT, ca să poată spune ce ştie